Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 16.12.2008.

17:27

VSS glasao za Sovrovića i Marovića

Članovi skupštine VSS izglasali su poverenje predsedniku UO Veliboru Sovroviću, a za predsednika skupštine izabrali su Uroša Marovića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Podršku je dobio i generalni sekretar Marko Stefanović koji je sa Sovrovićem lično zahtevao da se glasa o njihovom radu, pošto su se u prethodnom periodu "pojavile kritike na njihov račun". "Vaterolo ogranizacija mora da ima ljude koji će da rade u njenom interesu i zato smo želeli da glasate o poverenju. Želimo mirno da radimo do kraja našeg mandata", rekao je Sovrović.

Sovrovićev postojeći mandat ističe 2010. godine, a skupština mu je pružila jednoglasnu podršku za dalji rad.

Predsednik VSS podneo je skupštini izveštaj o radu saveza od 1. novembra 2006, kada je održana poslednja skupština, do danas.

"Rezultatski gledano, 2006, 2007. i ova godina su bile uspešne, kada se gledaju sve reprezentativne kategorije. Finanijski smo, takođe, imali uspešno poslovanje i sva sredstva smo trošili kako je i bilo predviđeno", objasnio je Sovrović.

Sovrović je, međutim, istakao da su ove godinu u srpskom vaterpolu obeležile i negativne stvari i sukobi pojednih igrača, zbog čega su neki odlučili da završe reprezentativnu karijeru.

"Imali smo neke negativne stvari i sukobe igrača u prošloj godini, pogotovo na Olimpijskim igrama. To je dovelo do povlačenja Denisa Šefika, Aleksandra Šapića, Aleksandra Chirića, uz ranije najavljen kraj reprezentativne karijere Vladimira Vujasinovića i tragediju Danila Ikodinovića. Da smo malo više 'peglali' odnose u reprezentaciji, možda bi neki igrači mogli još nastupati", kazao je on.

Predsednik UO VSS podsetio je da veliki problem za razvoj vaterpola predstavljaju loši uslovi za rad.

"U Beogradu radi samo jedan bazen, Banjica, a za Tašmajdan i 25. maj ne znamo kada će početi rekonstrukcija. Imamo problem i za rad reprezentacije, pošto nas pojedini bazeni po Srbiji ucenjuju i traže čak 18.000 dinara za sat vremena", naveo je on.

Sovrović je istakao da će VSS u sledećoj godini pomoći klubovima prve i druge lige u plaćanju troškova prevoza i takmičenja, kao i u obezbeđivanju opreme.

Novi predsednik skupštine VSS Uroš Marović, koji je na tom mestu zamenio preminulog Mirka Sandića, istakao je da je srpski vaterpolo u krizi i da svi organi moraju da počnu da rade na pronalaženju adekvatnih rešenja za njeno prevazilaženje.

"Želim kao predsednik da imam uticaj na rad saveza i moramo češće da održavamo sednice skupštine. Ako te ne budemo uradili ponovo će sve da 'padne' na UO. Skupština mora da obezbedi pomoć svim klubovima u zemlji", istakao je Marović.

"Nama kao skupštini mnogo su interesantniji klubovi, domaće prvenstvo. Prvo moramo da napravimo jake klubove, a tek onda dolazi vaterpolo na reprezentativnom nivou", dodao je Marović.

Marović je istakao da u bližoj budućnosti mora da se formira stručni savet, koji bi napravio analizu stanja u srpskom vaterpolu. Novi predsednik skupštine dodao je i da VSS mora aktivnije da radi na delegiranju predstavnika u međunarodne vaterpolo institucije.

Na skupštini je bilo reči i o formiranju udruženja klubova, kao i o formiranju lekarske komisije pri VSS-u.

Članovi skupštine, među kojima su bili predstavnici 21 kluba, usvojili su i izveštaj o finansijskom poslovanju VSS-a, kao i predlog kalendara takmičenja za 2009. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve