Nova vest
Vaterpolo

Petak, 05.09.2008.

12:00

Osnovan novi PVK Crvena zvezda

Klub za vodene sportove Crvena zvezda osnovan je u četvrtak u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klub će imati sekciju za vaterpolo, plivanje i sinhronizovano plivanje, a neće biti povezan sa dosadašnjim klubom, koji postoji samo na papiru. Vaterpolo klub Crvena zvezda praktično je prestao da postoji na kraju prošle sezone, a tokom proleća ugašen je i plivački klub, koji je ostao bez bazena. Novi klub vodiće predsednik Dragan Belić i trener Dejan Jovović, a u prvim sezonama neće postojati seniorski tim, već samo mlađe kategorije.

Originalni plivački i vaterpolo klub osnovan je 4. marta 1945, kao sekcija Sportskog društva Crvena zvezda

Tim je početkom devedesetih predvođen Nikolom Stamenićem i sa Igorom Milanovićem, Vladom Vujasinovićem, Aleksandrom Šapićem, Aleksandrom Ćirićem, Viktorom Jelenićem, Jugoslavom Vasovićem, Vasom Subotićem... osvojio dve titule državnog prvaka, ali je samo nekoliko godina kasnije preseljen sa bazena "Tašmajdan" na "25. maj", gde nikada nije imao uslove za rad i takmičenje.

Crvena zvezda je u prethodnih desetak godina preživljavala pravu agoniju. Po raspadu Srbije i Crne Gore Zvezda je osvajala druga mesta u nacionalnom šampionatu, iako je treninge i utakmice morala da održava u 50 kilometara udaljenom Obrenovcu.

Klub je prošle sezone došao do totalnog rasula, igračima je već u prvoj polovini sezone saopšteno da neće dobiti novac od ugovora, ali su oni ipak odigrali do kraja prvenstva.

Osnivači novog kluba insistiraju da sa starim nemaju nikakve veze, samim tim poriču bilo kakvu finansijsku odgovornost za delovanje prošlosezonske Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve