Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 30.01.2008.

20:14

EP: Povoljan žreb za Srbiju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sa selekcijama Rusije, Italije, Nemačke, Rumunije i Makedonije u okviru grupe B Evropskog prvenstva u Španiji, određeno je žrebom u Madridu. U drugoj grupi nalaze se, između ostalih, svetski prvak Hrvatska, evropski i svetski vicešampion i olimpijski šampion Mađarska, domaćin Španija i Crna Gora. Evropski šampionat održaće se u Malagi, od 4. do 13 jula, a Srbija će braniti titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Pobednici grupa plasiraće se direktno u polufinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani odigrati još po jedan meč za plasman među četiri najbolje ekipe.

Žreb za Evropsko prvenstvo u Malagi, 4. – 13. jul:

Grupa A: Mađarska, Španija, Grčka, Hrvatska, Slovačka, Crna Gora.
Grupa B: Srbija, Rumunija, Italija, Rusija, Nemačka, Makedonija.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić slaže se da je žreb bio povoljan.

Čini se da je naša grupa malo slabija od druge. Ipak, svaka grupa krije određene nepoznanice. Nama je najbitnije da budemo prvi u grupi, kako bi se direktno plasirali u polufinale. Takav stav bih imao bez obzira na sastav grupe. Sa druge strane, mi zbog ovakvog žreba nemamo pravo na kiks, ukoliko želimo u polufinale sa prvog mesta. Ekipama iz druge grupe će biti mnogo lakše u razigravanju, dok bi nas u tom slučaju čekao težak rival“, kaže Udovičić za B92.

Smatram da je Evropsko prvenstvo najjače takmičenje. Igraćemo 5 utakmica za 5 dana. Ove godine naš glavni cilj su Olimpijske igre, ali definitivno nećemo zanemariti ni kontinentalno prvenstvo, pogotovo što smo aktuelni prvaci Evrope.“

Srpske vaterpoliste očekuje naporan letnji raspored. U junu će nastupiti u Svetskoj ligi, najpre u kvalifikacijama (Srbija domaćin kvalifikacionog turnira u Novom Sadu), a zatim i na završnom turniru u Đenovi, od 16. do 22. juna. Od 4. do 13. jula je šampionat Evrope, a u avgustu vrhunac takmičarskog ciklusa na OI u Pekingu.

Mislim da smo kadri da se sa svakog takmičenja vratimo sa medaljom, što smo pokazali 2003. godine (EP u Kranju – zlato, SP u Barseloni – bronza). Olimpijske igre su glavni prioritet i za to takmičenje ćemo tempirati formu kroz pripreme, a o Pekingu ćemo više znati posle žreba polovinom marta“, dodaje selektor aktuelnog evropskog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve