Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 17.12.2007.

15:16

Za četvrtfinale EL sa Italijanima

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Vaterpolisti Partizana će o plasmanu u četvrtfinale Evrolige odlučivati u duelima sa italijanskim ekipama Posilipom i Brešom, ocenio je u ponedeljak trener "crno-belih" Dejan Udovičić pred gostovanje našeg šampiona 19. decembra u Napulju. "Jedino Filip Filipović nije potpuno 'fit' zbog problema sa uvom i primaće injekcije tokom čitave sledeće nedelje. On će, međutim, sigurno biti u timu'', izjavio je Udovičić na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama na Banjici.

Uoči poslednje evroligaške utakmice u 2007. godini vaterpolisti Partizana su se protekle sedmice zajedno pripremali sa ekipama Mladosti u Zagrebu i Budvanske rivijere u Beogradu.

''Naš glavni zadatak na utakmici u Napulju je da zaustavimo crnogorske reprezentativce Borisa Zlokovića i Nikolu Janovića. Smatramo da su oni nosioci igre Posilipa'', naglasio je Udovičić, izrazivši uverenje da će njegovi izabranici prikazati dobru igru i izboriti "aktivan rezultat".

Trener Partizana je upozorio da će Partizan gotovo sigurno biti suočen sa ''domaćinskim suđenjem'', koje, kako je ocenio, prati sve Posilipove goste već nekoliko sezona u Evrpopi.

"Mi, međutim na to treba da odgovorimo na najbolji mogući naćin - dobrom igrom i borbenošcu'', istakao je Udovičić.

Prvotimac "crno-belih" Amerikanac Rajan Bejli je naglasio da je Partizanu na ovoj utakmici preko potreban oprez.

''Italijanska liga je najjača u Evropi i svaki susret sa njihovim timovima je izazov za nas'', dodao je kvalitetni sidraš.

Matej Nastran je skrenuo pažnju na značaj meča, istakavaši da bi u slučaju Partizanove pobede atmosfera u timu bila mnogo opuštenija, dok Gojko Pijetlović smatra da adut našeg kluba mora biti borbenost tokom čitave utakmice.

"Znamo da nas čeka kvalitetan rival, ali smo spremni da pružimo maksimum i izborimo povoljan rezultat", zaključio je Pijetlović.

Ekipa Partizana putuje u Italiju u utorak, a utakmica sa Posilipom je na programu u sredu od 20,30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve