Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 12.03.2006.

10:52

Preminuo Hesus Roljan

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Nekadašnji golman španskog nacionalnog tima, osvajač olimpijskog i svetskog zlata i svojevremeno jedan od najboljih svetskih vaterpolo čuvara mreže Hesus Roljan pronađen je mrtav u gradu La Gariga pored Barselone.

Španske agencije prenele su izjavu Alehandra Blanka, predsednika olimpijskog komiteta Španije da je Roljan tokom septembra prošle godine boravio na klinici koja je pod patronatom OK, a koja vodi računa o zdravstvenim problemima vrhunskih sportista, zbog "problema različite vrste".

Roljan je nedavno proslavio 38. rođendan. Veći deo karijere proveo je u Katalunji, a potom je nastupao za italijanski Pro Reko, dok je kraj karijere dočekao u Sabadelju.

Gol španske reprezentacije branio je više od 400 puta, a učestvovao je na pet olimpijskih turnira od Seula 1988. do Atine 2004. Ima i dva svetska zlata iz Perta 1998. i Fukuoke 2001. godine.

Zbog iznenadne smrti Hesusa Roljana u Španiji su otkazani mečevi nacionalnog vaterpolo prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve