ULEB: Zvezda 19. Partizan 36.

ULEB je u nedelju po završetku finala Evrolige objavio novu rang listu najboljih evropskih košarkaških klubova.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

15:40

Default images
Starsport

Ubedljivo najuspešniji klub sa prostora bivše Jugoslavije je Crvena zvezda koja je na 19. mestu.

Crveno-beli su u odnosu na prošlu godinu ostvarili skok za 11 pozicija zahvaljujući odličnim igrama u Evroligi. Partizan je na 36. mestu, što je pad za sedam pozicija crno-belih u odnosu na prošlogodišnju listu.

Što se tiče klubova iz ABA lige, ekipa Cedevite je na 29. poziciji, Olimpija je 32. a Budućnost poziciju iznad Partizana.

Rang lista klubova određuje se na osnovu rezultata u Evroligi i Evrokupu u ptrethodne tri sezone, bez kvalifikacionih rundi. Klubovi dobijaju dva poena za pobedu i jedan za poraz u Evroligi i Evrokupu. Klubovi dobijaju još dva poena za prolaz u Top16 fazu, kao i dva poena za ulazak u Top8 fazu, jedan za ulazak na F4 i jedan za ulazak u finale.

Ukoliko ekipe imaju isti broj poena, prednosti dobija tim koji je ostvario više pobeda.

Na prvom mestu je CSKA sa 178 poena, a isti broj poena ima i Real Madrid na drugoj poziciji. Treća je Barselona sa 171, četvrti Olimpijakos sa 170, a peti Makabi sa 151.

Crvena zvezda ima 95 poena, a Partizan 58.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: