Đoković: Ne igram dobro kao u MK

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je posle plasmana u polufinale Mastersa u Rimu da još nije na nivou na kojem želi da bude.

Izvor: ÐN

Petak, 15.05.2015.

20:55

Default images
Photo by Ian Walton/Getty Images

Đoković je u petak savladao Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 i obezbedio novo polufinale na poslednjem turniru iz serije 1.000 na šljaci.

Iako nema poraz od finala turnira u Dubaiju, Novak je istakao da ne igra dobro kao na prethodnim turnirima, čemu svedoče i tri meča dobijena u trećem setu.

„Moram biti iskren – ne igram dobro kao što sam to činio u Monte Karlu i još uvek nisam na nivou na kojem želim da budem. Malo-pomalo se sve sklapa, ponovo sam u polufinalu i pobede nad vrhunskim teniserima mogu samo da mi pomognu na planu samopouzdanja. Nadam se da ću moći da igram bolje, konstantnije i sa manje uspona i padova u sutrašnjem meču. Protivnik mi je još jedan specijalista za šljaku, igrač koji je među najvećim borcima na Turu i koji mi neće dati pobedu u ruke. Nateraće me da radim“, rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo i na sam meč četvrtfinala u kojem je došao do teške pobede nad Nišikorijem.

„Obojica smo se mučili da nađemo ritam, pa tako nije bilo mnogo dobrih poena. Mislim da je sve bilo u tome da sačuvamo svoj servis i sačekamo prilike na protivnikov servis. Igrao sam veoma dobro u prvom setu, imao nekoliko prilika za dupli brejk. Dobro sam počeo i drugi, ali sam odigrao jedan loš gem u kojem sam imao duple servis greške. Dobio je samopouzdanje brejkom i potpuno zasluženo osvojio drugi deo igre. Brejk na 2:1 u trećem setu je bio ključan, znao sam da će mi dati krila i da će meč biti gotov u kratkom vremenskom periodu“, dodao je Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati sa Davidom Fererom, koji je dobio David Gofana u tri seta.

Ferer je trenutno na osmom mestu ATP liste, a u dosadašnjih 19 međusobnih duela zabeležio je samo pet pobeda nad Đokovićem.

Turnir u prestonici Italije, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Novak je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom Gren slemu sezone – Rolan Garosu (24. maj – 7. jun).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: