Zvezdini treneri: Sve za prvi tim

Treneri mlađih kategorija Crvene zvezde poručili su da će nastaviti da rade naporno kako bi prvi tim jednog dana mogao da se osloni na sopstvene igače.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

17:07

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli su predvodjeni Milovanom Bulatovićem, Aleksandrom Glišićem i Slobodanom Klipom postali prvaci Srbije u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, čime su zaokružili izuzetno uspešnu sezonu.

"Ova zemlja je siromašna, ne možemo da kupujemo skupe strance i primorani smo da se oslanjamo na sopstvene igrače. Proces stvaranja igrača traje nekoliko godina i od njih najviše zavisi. Moraju da nastave da rade i budu spremni na brojna odricanja", rekao je trener juniora Klipa na konferenciji za medije, koja je organizovana na Malom Kalemegdanu povodom uspeha kluba u mladjim kategorijama.

Pored titula u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, seniori Zvezde su sada osvojili ABA ligu i nacionalni Kup.

"Nije nam cilj da budemo šampioni, već da imamo šampionske ambicije. Skroman način na koji se ponašaju je dobar put koji će im pružiti priliku da igraju za prvi tim i postanu evroligaški igrači", dodao je Klipa.

Treći put zaredom kadeti Zvezde su postali prvaci. Izabranici Aleksandra Glišića su do trofeja došli na ubedljiv način, pošto su protivnike pobedjivali u proseku sa 36 poena razlike.

"Igrači su uložili mnogo truda, maksimalno su iskoristili odlične uslove za rad. Momci su vredno radili cele sezone i ozbiljno pristupili svakom protivniku. Imali smo pritisak da ponovimo uspehe pionira i juniora", rekao je Glišić.

Uspešna je bila i Zvezdina selekcija do 15 godina, koja je trijumfovala na završnom turniru u Kraljevu.

"Osvojili smo titulu u jakoj konkurenciji, 12 ekipa se takmičilo za trofej na turniru u Kraljevu. Moramo da vodimo računa o školi košarke, kako bismo imali široku bazu igrača za starije kategorije", rekao je trener pionira Milovan Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: