Akojon otišao: Hvala vam, volim vas

Kao što je B92 najavio, košarkaški klub Partizan raskinuo je ugovor sa američkim plejmejkerom Džošom Akojonom.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

12:38

Default images
Starsportphoto

’Crno-beli’ su dugo tragali za pravim rešenjem na mestu plejmejkera, a iako se činilo da je Akojon to, njegov učinak na terenu u poslednjih mesec i po dana nije opravdao očekivanja, a problemi sa njegovom povredom ramena su se nastavili.

"Veoma sam tužan što odlazim iz Beograda bez osvojene titule i plasmana tima u Evroligu. Moja povreda ramena nastavila je da se pogoršava i uznemiren sam zbog trenutka kada se dogodila. Partizan ima najbolje navijače na svetu, nikada nisam bio deo nečeg sličnog, želim im svima odlično zdravlje i uspeh u svemu što rade", rekao je Akojon.

Akojon je na šest utakmica u ABA ligi prosečno beležio 10,5 poena i po 1,5 asistenciju i skok po utakmici, što govori u prilog tome. U Superligi, Akojon je igrao samo u duelu sa Konstantinom, kada je za 17 minuta upisao 11 poena i dve asistencije.

" Zauvek ćete biti moja porodica, volim vas i hvala vam za vreme koje ste me pustili da budem deo Partizanove porodice. I još jednom, žao mi je što nisam bio na 100 odsto mogućnosti da vam pomognem na terenu. Beograd je divan grad koji me je toplo dočekao, nikada neću zaboraviti to iskustvo. Uvek ću vas pratiti i želim vam mnogo uspeha u budućnosti", naglasio je američki plejmejker.

Partizan je proteklog vikenda poražen od Crvene zvezde sa 3-1 u polufinalnoj seriji ABA lige i ostao bez šanse za titulu u regionalnom takmičenju, ali i mesta u Evroligi naredne sezone. ’Crno-belima’ je tako ostala samo borba za titulu na domaćem terenu, a Akojon neće moći da pomogne izabranicima Duška Vujoševića u Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

354 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: