Zvezda slavila u Valjevu za 2-0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac u Valjevu rezultatom 76:69, u derbiju 2. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2015.

20:25

Default images
abaliga.com

Ekipa Dejana Radonjića je tako zadržala maksimalan učinak na startu Superlige, dok je Metalac pretrpeo prvi poraz.

Zvezda je praktično od početka do kraja vodila, ali je domaći tim još jednom pokazao svoju borbenost, pa su crveno-beli tek u poslednjem minutu obezbedili trijumf.

Utakmica u sjajnom ambijentu u Valjevu nije bila previše lepa, najviše zbog slabog suđenja na obe strane, a Zvezda je na kraju zasluženo pobedila Metalac i treći put ove sezone, iako u sastavu crveno-belih nije bilo Nikole Kalinića.

Boban Marjanović bio je najbolji sa 22 poena, 7 skokoa i 3 asistencije, dok su Dangubić, Mitrović i Dženkins dodali po 11 poena. U domaćem sastavu, Jeremić je ubacio 12, a Malešević i Ljubičić po 11 poena.

Sada u Superligi sledi pauza zbog plej-ofa ABA lige, a Zvezda će pre duela sa Partizanom 14. aprila odigrati i poslednji meč Top16 faze u Evroligi protiv Panatinaikosa u Pioniru.

Tok meča:

Prve poene postigao je domaćin i to tek posle dva minuta (Jošilo), a u narednom napadu uzvratio je Mitrović.

Od samog starta Metalac je zaigrao zonu sa Vranešom na centru, ali se Zvezda brzo prilagodila, pa su trojke ubacili Vilijams i Dangubić. Posle zakucavanja Dangubića u kontri u 6. minutu Vladimir Đokić reagovao je tajm-autom (10:5).

Dangubić je sjajno otvorio meč, pa je brzo postigao još jednu trojku (8 poena za 6 minuta).

U nastavku prve deonice Zvezda je imala i devet poena viška, Boban Marjanović je uspeo da dođe u nekoliko navrata do lakih poena, ali se domaćin sa linije slobodnih bacanja vratio, pa je Zvezda imala +5 posle 10 minuta (22:17).

Početkom druge četvrtine Metalac je zaigrao bolje i brzo je stigao do izjednačenja. Kutlešić, Protić i Malešević igrali su odlično u tim trenucima.

Uzvratili su Jović i Blažič, pa je usledio novi tajm-aut Đokića (31:27 u 15. minutu). Brzo je Zvezda vratila sigurno vođstvo, a veoma dobru rolu u tom periodu imao je Marko Tejić koji je koristio asistencije pod samim košem.

Crveno-beli su vođstvo zadržali do kraja poluvremena. Iako su Marjanović i Dangubić brzo zaradili po tri faula, Zvezda je uspela da pred start nastavka dođe do +8 (40:32).

Početak drugog dela doneo je novi povratak Metalca u meč. Marjanović je zbog tri faula ostao na klupi, Metalac je to iskoristio i uspeo je da smanji zaostatak – 43:40 u 23. minutu.

Odgovorio je Majk Cirbes sa pet vezanih poena, pa domaćin ipak nije uspeo da dođe do potpunog preokreta. Ipak, ni Zvezda nije uspevala da prelomi meč. Jeremić je uneo energiju u igru Metalca koji je ponovo prišao na samo minus tri u 26. minutu (50:47).

Zvezda je nekako uspela da odbije i taj nalet domaćina, pa je pred poslednjih 10 minuta imala tri poena viška – 55:52.

Prvi poeni u odlučujućem periodu postignuti su tek posle dva i po minuta (Jović). Obe ekipe igrale su veoma nervozno, pa je svaki koš bio ’zlata vredan’.

Ljubičić je na drugoj strani vratio Metalac na -5, ali Zvezda je u poslednjih 10 minuta zaigrala svoju evroligašku odbranu, pa je domaćinu bilo teško da dođe do koša.

Na drugoj strani, Marjanović je malo po malo dolazio do svojih poena i Zvezda je četiri i po minuta pre kraja prvi put imala dvocifreno vođstvo – 65:54.

Ni tu nije bio kraj. Marko Ljubičić vratio je Metalac u igru sa šest vezanih poena, pa je tri i po minuta pre kraja bilo 65:60. Nova drama usledila je 65 sekundi pre kraja. Jeremić je ubacio tešku trojku, potom je Vilijams izgubio loptu, a Malešević je u kontri poentirao za 70:68.

Usledio je tajm-aut Radonjića, a potom i faul na Dangubiću koji je ubacio oba slobodna bacanja. Metalac nije uspeo da uzvrati, Protić je izgubio loptu, a Dženkins je pogodio oba penala za 74:68.

Tu je praktično bio kraj, pošto Metalac nije više mogao da se vrati u igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: