Prva srpska "vertikala" na Rtnju

Jošt Lapajne iz Slovenije i Ivana Milić iz Atletskog kluba "Niš" pobednici su prvog Vertikalnog kilometra u Srbiji koji se održao na planini Rtanj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

13:51

Default images
foto: skyrunning-serbia.com

Ova trka spada u jednu od najtežih jer staza mora imati 1.000 metara uspona i ne sme da bude duža od pet kilometara.

Vremenski limit je bio 165 minuta, organizatori su dan pred trku "isprtili" celu stazu kako bi svi takmičari imali iste uslove. U trci u blizini Boljevca učestvovalo je oko 90 takmičara iz Srbije, Makedonije, Slovenije i Italije.

Trku je organizovala Srpska skajraning asocijacija i bodovala se za godišnji plasman u nacionalnoj ligi Srbije. Sledeća trka je "Sokolov put" u Nišu 1. maja.
foto: skyrunning-serbia.com
Jošt Lapajne, koji trenira planinsko trčanje, je ovu zahtevnu stazu prešao za neverovatnih 54 minuta i 20 sekundi.

"Prvi put sam se takmičio u Srbiji, a sličnu trku sam imao samo jednom u Italiji, ali bila je kraća, samo tri kilometra. Uživao sam na Rtnju, staza je bila kombinacija lakših i težih uspona, a zbog snega se teže trčalo. Organizacija je bila odlična i najverovatnije ću doći na još neku trku" , istakao je 20-godišnji gost iz Slovenije.

Leskovčanka Ivana Milić na cilj je stigla za sat i 18 minuta.

"Trka je bila teška, veoma zahtevna, ali zadovoljna sam rezultatom, a i organizacijom. Učestvovaću i na sledećoj "Sokolov put" na Suvoj planini", rekla je 21-godišnja Ivana, koja se inače takmiči u disciplinama 3.000 i 5.000 m.

Muška konkurencija:
1. Jošt Lapajne (Slovenija) 54 minuta
2. Kristijan Stošić (Srbija) 56 minuta
3. Marjan Bonev (Makedonija) 58 minuta

Ženska konkurencija:
1. Ivana Milić 78 minuta
2. Aneta Arifi 81 minut
3. Ana Obradović 89 minuta

Rtanj VerticalKilometer 2015 - pokrivalica from Udruzenje Freestylera on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: