Kup: Čukarički bliži finalu

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Voždovac 2:0 (2:0) u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Izvor:

Sreda, 18.03.2015.

16:00

Default images
foto: StarSport

Domaćin je meč na Banovom brdu rešio u prvih 45 minuta golovima veterana Nenada Mirosavljevića u 15. i 39. minutu.

U drugom delu Voždovac je bio za nijansu konkurentniji, Jokić je imao tri solidne šanse, ali nisu uspeli da smanje zaostatak. U samom finišu meča gosti su ostali bez dvojice igrača, Deni Pavlović i Nemanja Zlatković su isključeni, pa će propustiti revanš.

U drugom meču dana, ekipa Partizana dočekuje Jagodinu u Humskoj. Revanš mečevi na programu su 8. aprila. Finale je 20. maja.

Čukarički i Voždovac su prvi put stigli do polufinala nacionalnog Kupa, pa se logično bore za istorijski plasman u finale.

Tok meča:

foto: StarSport
Posle uvodnog odmeravanja snaga Čukarički je preuzeo terensku inicijativu i počeo da preti, uglavnom preko krila. Voždovac je uspeo da odbije nekoliko prvih napada, ali ne i pokušaj Nenada Mirosavljevića u 15. minutu.

Iskusni centarfor je sjajno ispratio akciju mlađih saigrača po levom boku i sa ivice peterca lako pogodio dalji ugao gola gostiju za vođstvo – 1:0.

Pokušali su Voždovčani odmah da odgovore, ali je odbrana domaćih uspela da amortizuje njihove pokušaje, da bi Čukarički ubrzo ponovo povratio kontrolu.

Opet je većina napada domaćih išla preko krila, a posle još jednog takvog napada Čuka je mogla da duplira prednost. Stojković je prošao po desnom boku, prevario dvojicu čuvara i poslao loptu na peterac, a Slavoljub Srnić pokušao glavom iz pada da zatrese mrežu, ali je šutirao preko gola.
foto: StarSport
Međutim, pet minuta pre odlaska na odmor Mirosavljević je doneo domaćima dva gola prednosti pred odlazak na odmor.

Ponovo je Filip Stojković centirirao sa desnog boka, lopta je prošla kroz peterac, a bivši napadač Sartida i Partizana sa druge stative smestio loptu u mrežu – 2:0.

Na poluvremenu su obojica trenera izvršila po izmenu, gosti drugi put na meču, kako bi u nastavku pokušali da se vrate u meč.

Ipak, domaćin je prvi zapretio u nastavku, Bojić je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali nije najbolje zahvatio loptu, pa je golman Voždovca lako intervenisao.

Voždovac je u nastavku više imao loptu u posedu, ali su napadi gostiju završavani ispred kaznenog prostora rivala. Čukarički je u potpunosti neutralisao napade gostiju, diktirao svoj ritam igre, te povremeno pretio iz prekida.
foto: StarSport
U poslednjih pola sata domaćin je u bio još ofanzovniji, trener Milojević je čak uveo još jednog napadača, kako bi pokušao da dotuče rivala.

Ipak, šest minuta pre kraja Voždovac je imao sjajnu gol šansu. Karaklajić je proigrao Jokića na ivici kaznenog prostora, on je šutirao iz prve, ali je lopta prozujala za malo iznad prečke.

Bio je ovo Jokićev treći pokušaj u drugom poluvremenu, ali je rezultat ostao 2:0. Minut pre kraja Voždovac je i definitivno morao da se preda, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Deni Pavlović.

U poslednjem minutu nadoknade sudija je isključio još jednog igrača gostiju, crveni karton dobio je Zlatković koji je namerno nagazio Pavlovića, dok je igrač Čukaričkog ležao na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: