ABA: Jokić MVP februara

Košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača februara u Jadranskoj ligi, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

13:20

Default images

Tim iz Sremske Mitrovice imao je fantastičan mesec. U tri odigrana kola ekipa Dejana Milojevića je upisala dve pobede, a igrači tog kluba su zaradili čak tri MVP priznanja.

Nikola Jokić je u meču protiv Solnoka, jedinom koji je Mega izgubila u februaru, postigao 27 poena i imao 15 skokova. Bio je najkorisniji igrač tog kola sa indeksom uspešnosti 37.

Sledeći izazov je bila utakmica protiv Krke na domaćem terenu, a mladi centar je ponovo blistao. Jokić je na tom meču postigao 17 poena i imao 10 skokova i predvodio je svoju ekipu do pobede.

I na kraju, u pobedi Mege protiv Cedevite u Zagrebu Jokić je postigao 21 poen i uhvatio 12 lopti, što mu je bio treći "dabl-dabl" učinak u februaru.

Jokić je, dakle, u februaru prosečno postizao 21,7 poena, imao je po 12,3 skoka na meču, a prosečan indeks uspešnosti mu je bio 28,3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: