Cibona ostala bez centra

Hrvatski centar Jure Lalić je četvrti igrač koji će tokom ove sezone napustiti redove zagrebačke Cibone.

Izvor: NL

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:57

Default images
Starsport

Lalić će pojačati redove poljske Zjelone Gore, a trener tog tima Sašo Filipovski je istakao da je vodeći tim poljskog šampionata dobio jakog i inteligentnog centra.

"On je klasični centar koji voli da igra bliže košu. Iskusan je igrač, igrao je za timove koji su osvajali trofeje, veoma je jako i inteligentan košarkaš koji će sigurno doneti kvalitet ekipi", rekao je Filipovski.

Zjelona Gora je trenutno lider poljskog prvenstva, a 28-godišnji hrvatski centar dolazi kao zamena za Amerikanca Danijela Džonsona. Slovenački stručnjak je istakao da Lalića planirao da koristi kao rezervnog centra.

Falio nam je igrač pod košem posle odlaska Danijela Džonsona, neko ko će deliti minute sa Adamom Hrcjanijukom koji je naš startni centar. Imali smo i dosta problema sa povredama u prethodnim nedeljama pa smo odlučili da iskoristimo to što je Jure u ugovoru imao opciju po kojoj je bez obeštećenja mogao da napusti klub“, rekao je Sašo Filipovski.

Cibona je prethodne sezone osvojila ABA ligu, ali zbog finansijskih problema nije nastupila u Evroligi. Tokom ove sezone iz kluba su otišla tri igrača, dvojica plejmejkera Devon Van Ostrum i Džerel Blesingejm i krilni centar hrvatske reprezentacije Damir Markota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: