Milutinov: Napredujem uz Mačvana

Nikola Milutinov se ove godine izdvojio kao jedan od najdominantnijih centara u ABA ligi, a u intervjuu na sajtu ABA lige govorio je o svom i napretku tima.

Izvor: NL

Četvrtak, 22.01.2015.

16:15

Default images
Starsport

Mladi centar je rekao da stariji igrači mnogo pomažu timu, a posebno je istakao značaj saveta koje dobija od Milana Mačvana.

"Dragan Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan konstantno bodre ceo tim, ne samo mene, a od njihovih saveta može dosta da se nauči. Mačvan mi govori kako da pratim igru ispod koša, kretnje ostalih saigrača", rekao je Milutinov.

Dvadesetogodišnji prvotimac crno-belih izjavio je da je jako bitan kontinuitet dobrih igara Partizana i smatra da je najbitniji deo sezone tek pred timom.

"Baš mnogo. Konačno smo došli do mesta koje vodi u plej-of i bežimo dve pobede prvim pratiocima, što nam sigurno mnogo znači. Ipak, mnogo bitnije jeste da smo sa tih pet pobeda ušli u neki kontinuitet dobrih rezultata. Dižemo formu, a pred nama su tek najbitnije utakmice", zaključio je Milutinov.

Startni centar crno-belih smatra da su pojačanja koja su došla tokom sezone u velikoj meri doprinela boljoj igri šestostrukog šampiona regionalne lige.

"Sigurno da su značajno podigli i kvalitet, a samim tim i samopozdanje cele ekipe. Ipak su to igrači koji imaju bogate internacionalne karijere", izjavio je Milutinov.

Talentovani košarkaš trenutno ubedljivo vodi po broju ofanzivnih skokova u ligi, a takođe je igrač sa najboljim indeksom korisnosti u Partizanu, ali on i dalje vidi prostor za napredak.

"Moje razmišljanje je da uvek može bolje. Tako da i sada mislim da u mojoj igri ima dosta prostora za napredak. Posebno kod slobodnih bacanja . Što se skoka tiče, tu je u pitanju volja, odnosno koliko se trudite i želite da uhvatite loptu pre drugog. Malo mi je i lakše sada jer sam letos sanirao probleme sa kolenima koja su me mučila proteklih sezona", istakao je Milutinov.

Visoki centar je izjavio da u ligi ima dosta dobrih igrača pod košem, a posebno je pohvalio Bobana Marjanovića i Miru Bilana.

"Prvo, to bi bio Boban Marjanović, koji svoj kvalitet pokazuje svima odličnim partijama u Evroligi. Takođe tu je i Miro Bilan iz Cedevite, koji je odličan centar", rekao je Milutinov.

Partizan se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli ABA lige, a sledeći meč igra u subotu kada od 21 čas dočekuje Igokeu u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: