DR: Nisu igrači Galatasaraja krivi

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će ekipa učiniti sve da se usredsredi samo na dešavanja na terenu kako bi pobedila Galatasaraj.

Izvor: JT

Četvrtak, 15.01.2015.

14:50

Default images
Starsportphoto

Dva tima sastaju se u petak od 21 čas u „Kombank areni“ u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige. Taj meč je proglašen utakmicom najvišeg rizika zbog ubistva navijača ’crveno-belih’ Marka Ivković, koji je izboden nožem u Istanbulu 21. novembra, uoči prethodnog duela dva tima.

Tragedija u Istanbulu i sve što se dešavalo posle toga dodatno je podgrejala osećanja. U međuvremenu, oba tima obezbedila su plasman u Top6 fazu, došlo je vreme za novi duel i sve te stvari koje stavljaju na nas veliki pritisak. Igrači Galatasaraja nisu krivi za ono što se desilo u Istanbulu i želimo da u fer i korektnoj koreknoj atmosferi zabeležimo pobedu“, rekao je Radonjić.

Radonjić je dodao da je Galatasaraj u odnosu na prvu deo sezone rešio finansijske probleme i kompletirao ekipu.

Na početku sezone kada su dolazili najavljivali su borbu za ’fajnal for’, sa iskusnim igračima, ali i finansijskim problema koji su ih pritiskali. Sada toga nema, napravljena je dodatna selekcija i doveli su igrače koji mogu više da doprinesu od Džavaija i Vujukasa. Pokušaćemo da dobrom odbranom dođemo do igre koja bi nam uz podršku navijača pomogla da zabeležimo prvu pobedu u Top16 fazi“, rekao je Radonjić.

Radonjić se osvrnuo i na nešto slabije partije ekipe u poslednje vreme, posebno plejmejkera Markusa Vilijamsa.

Nije Vilijams jedini koji ne igra kao u prvoj fazi takmičenja, i od drugih se očekuje da budu bolji. Nemoguće je svih 80 utakmica odigrati u vrhunskoj formi, ali ekipa je dobro trenirala i nadam se da će biti nivou kako bismo ostvarili trijumf“, zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: