Čović: Nećemo biti amateri kao oni

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je njegov klub preuzeo veliku odgovornost da se meč protiv Galatasaraja odigra u Beogradu bez incidenata.

Izvor: JT

Četvrtak, 15.01.2015.

14:26

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ u petak od 21 čas dočekuju turski klub u okviru Top16 faze Evrolige i to će biti prvi susret dva tima otkako je uoči prethodnog u Istanbulu ubijen navijač Zvezde Marko Ivković.

Nećemo biti amateri kao turska policija, utakmica je visokog rizika, pojačane su mere bezbednosti i ljubazno molim da se svi uskladimo sa tim. Zvezda je preuzela veliku odgovornost i ne bežimo od toga. Hoćemo da sve protekne kako treba i pobedimo, što nam je cilj“, rekao je Čović.

Predstojeća utakmica privlači veliku pažnju zbog incidenata navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde. Trener turskog kluba Ergin Ataman je posle te utakmice navijače Zvezde nazvao teroristima, zbog čega je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da on nije poželjan u Srbiji. Vučić je početkom nedelje rekao da će Ataman ući u zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Ataman dolazi, ali on nije glavna figura, on je samo trener sa lošim izjavama, koje je posle ispravio. Sve smo uradili da se utakmica odigra u Beogradu, uz razumevanje državnih organa koji su posle incidenata u Istanbulu reagovali oštro, ali opravdano. Oni su imali poverenje u nas da se utakmica odigra u Areni. Obavili smo niz razgovora sa državnim organima ali i navijačima, apelujemo da se uzdrže od bacanja svojih upaljača, olovki pa i moblinih telefona“, rekao je Čović, „Želimo da pokažemo da u atmosferi kakva je nastala posle Istanbula možemo da zadržimo normalno navijanje. Šta god da budemo radili i dobro i loše, to ne može da vrati život Marka Ivkovića“.

Čović je podsetio da Evroliga prati ponašanje navijača i klubova.

Evroliga prati kako se koji klub ponaša i Zvezda nema ambiciju da bude gostujući klub u Evroligi, već dugogodišnji član, a na dobrom smo putu da to i postanemo“, rekao je Čović.

Čović je dodao da će igrači i stručni štab Galatasaraja čarter letom doputovati i otići iz Beograda.

Njihovo kretanje i aktivnosti će biti maksimalno pokrivene“, dodao je Čović.

Čović je naveo da je Zvezda samim plasmanom u Top 16 fazu ostvarila cilj kada je u pitanju Evroliga.

Ostvarili smo cilj, a ko može više neka dođe i pokuša. To ne znači da smo odustali od borbe, ali nema pritiska ni na ekipu, ni na trenera ni na upravu“, rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: