Akademija SAD: Novak ispred Mesija

Sportska akademija Sjedinjenih Država proglasila je Novaka Đokovića za najboljeg sportistu na svetu u 2014. godini.

Izvor: JT

Sreda, 24.12.2014.

22:33

Default images

Đoković je u tom izboru pobedio kenijskog maratonca Denisa Kimeta, koji je postavio novi svetski rekord u toj disciplini, i argentinskog fudbalera Lionela Mesija.

U saopštenju Akademije ističe se da je Đoković osvojio titulu šampiona Vimbldona u istorijskom finalu sa Rodžerom Federerom, u kojem je slavio posle pet setova.

Dodaje se da je srpskom teniseru to bila druga titula na najprestižnijem teniskom turniru, a sedmi Gren slem trofej. Đoković je takođe zauzeo prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a proglašen je i najboljim teniserom u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF).

U konkurenciji sportiskinja, za najbolju je proglašena ruska teniserka Marija Šarapova, koja je najveći uspeh ove godine ostvarila na Rolan Garosu, koji je osvojila po drugi put. Iza Šarapove su se našle atletičarka Genzebe Dibaba iz Etiopije, koja je postavila tri svetska rekorda u razmaku od 15 dana, na 1.500 i 3.000 metara, i američke plivačice Kejti Ledeki.

Prošle godine, Sportska akademija Sjedinjenih Država je za najbolje proglasila španskog tenisera Rafaela Nadala i južnokorejsku umetničku klizačicu Kim Ju-Na.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: