D: Arsenalu derbi, Anderleht u LE

Fudbaleri Arsenala savladali su Borusiju Dortmund na svom terenu, i tako matematički obezbedio prolaz u osminu finala iz grupe D.

Izvor: ÐN

Sreda, 26.11.2014.

22:52

Default images

Arsenal je na ’Emiratima’ slavio sa 2:0, pa sada ima dva boda manje od nemačke ekipe, kolo pre kraja.

U drugom meču dana, Anderleht je minimalnim rezultatom pobedio Galatasaraj i obezbedio plasman u Ligu Evrope.

Meč u Londonu nije mogao bolje da počne po domaći tim, koji je već u drugom minutu poveo preko Jaje Sanogoa. Francuski internacionalac odlično se snašao posle akcije sa Kasorlom i iskosa sa desne strane poslao loptu ispod Vajdenfelera.

Iako se očekivalo da će u duelu dve ekipe sve prštati, prva sledeće prilika viđena je pet minuta pre kraja poluvremena, kada golman Arsenala Damjan Martines odbranio udarac Mhitarijana.

Drugi deo igre obeležio je najbolji fudbaler ’Tobdžija’ Aleksis Sančes koji je u 51. minutu gađao donji desni ugao, ali je Vajdenfeler izvadio iz gola.

Ono što je uspeo tada, nemački golman nije šest minuta kasnije – Sančes se izborio za loptu, namestio i sa nekih dvadesetak metara pogodio suprotnu malu mrežu za 2:0.

Do kraja meča nije bilo više golova i Arsenal je obezbedio prolaz u osminu finala.
Beta/AP Photo/Yves Logghe
Anderleht je u Briselu bio mnogo bolji rival od Galatasaraja, a u prvom poluvremenu odličnu šansu propustio je Aleksandar Mitrović. Napadač Srbije je posle jednog udarca saigrača zakačio loptu, ona je posle stative završila u rukama Muslere.

Ipak, domaći su stigli do vođstva minut pre odlaska na odmor, kada je Mbemba bio neometan u petercu i centaršut sa levog boka sproveo u mrežu.

U drugom poluvremenu viđeno je još nekoliko prilika, redom su promašivali Mitrović i Mbemba sa jedne, i Jilmaz (prečka) i Inan sa druge strane.

Ipak, šampioni Belgije overili su trijumf pošto je drugi gol na meču postigao Mbemba, koji je odlično ispratio odbitak posle slobodnog udarca.

Grupa D:
Anderleht – Galatasaraj 2:0
(Mbemba 44', 86’)
Arsenal – Borusija Dortmund 2:0
(Sanogo 2', Sančes 57')
Tabela: Borusija Dotmund 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: