B: Real 5/5, L'pulu na ivici ambisa

Real Madrid ostvario je i petu pobedu u Ligi šampiona, dok je Liverpul osvojio samo bod protiv Ludogoreca.

Izvor: AK

Sreda, 26.11.2014.

22:46

Default images

Kristijano Ronaldo je doneo Realu minimalnu pobedu u Bazelu i izjednačio se sa Raulom na drugom mestu večne liste strelaca elitnog takmičenja.

Liverpul je morao da slavi u Sofiji kako bi izjednačio sa Švajcarcima pred međusobni duel u borbi za osminu finala, ali je igrao samo 2:2 sa Ludogorecom.

Real je tek drugi put u poslednjih 15 utakmica dao manje od dva gola na meču, ali mu je to bilo dovoljno za novu, 15. uzastopnu pobedu.

Šampion Evrope je bio pod velikim pritiskom u Bazelu, imao je duplo manje šansi od domaćina, ali je odoleo na Sent Jakobsu i zadržao maksimalan učinak u Ligi šampiona.

Kristijano Ronaldo je deset minuta pre kraja poluvremena iskoristio sjajnu asistenciju Karima Benzeme i sa pet metara bolje reagovao od Fabijana Šara i loptu ubacio u gol. Tako se izjednačio sa Raulom Gonsalesom na drugom mestu najboljih strelaca LŠ.

Pola sata pre kraja Kejlor Navas je sprečio Emboloa da izjednači, potom su Bejl i Ronaldo pogađali okvir gola, Velšanin prečku, a Portugalac stativu, da bi u 94. minutu Ahmed Hamdui imao priliku da donese bod Bazelu za osminu finala, ali je lopta prošla za malo pored gola.
foto: Beta/AP
Liverpul je na ivici eliminacije iz Lige šampiona nakon novog kiksa, ovaj put u Bugarskoj. Već u trećem minutu Ludogorec je šokirao "redse". Minjole je očajno reagovao na šut sa distance, a odbijenu loptu u mrežu ubacio je Dani Abalo.

Usledio je veliki pritisak Liverpula koji uspeva da do kraja poluvremena preokrene rezultat. Samo pet minuta pošto je primio gol engleski tim je izjednačio.

Očajno je reagovao štoper Ludogoreca Moci, nije uspeo da izbije loptu ispred Rikija Lamberta koji glavom postiže drugi gol za Liverpul u samo nekoliko dana.

Nije bilo pravih šansi u nastavku poluvremena, da bi desetak minuta pre pauze Rahim Sterling poslao sjajan pas Džordanu Hendersonu koji je iskoristio lošu procenu golmana Stojanova i loptu samo skrenuo u mrežu za 2:1.

Imao je Liverpul desetak minuta pre kraja meča priliku da potvrdi trijuf, ali je golman Stojanov zaustavio njegov šut. To je vratilo gostima koji dva minuta pre kraja primaju gol za nastavak agonije Brendana Rodžersa, a možda i otkaz.

Georgi Tarzijev je nadskočio štopere Liverpula posle kornera i sa peterca glavom savladao Minjoela za veliku radost Bugara.

Grupa B:
Ludogorec – Liverpul 2:2 (1:2)
Abalo 3, Tarzijev 88 - Lambert 8, Henderson 37
Bazel – Real Madrid 0:1 (0:1)
Ronaldo 36

Tabela:
1. Real Madrid 5 5 0 0 12:2 15
2. Bazel 5 2 0 3 6:7 6
3. Liverpul 5 2 1 2 4:8 4
4. Ludogorec 5 1 1 3 5:10 4

Poslednje kolo, 9. 12:
Real Madrid – Ludogorec
Liverpul – Bazel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: