LŠ: Dani izbacio Benfiku iz igre

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su na svom terenu Benfiku sa 1:0, u prvom meču petog kola grupe C Lige šampiona.

Izvor: ÐN

Sreda, 26.11.2014.

18:16

Default images

Zenit je ovim trijumfom povećao šanse da se nađe u osmini finala, pošto sada ima sedam bodova, dva više od Monaka koji večeras igra sa Leverkuzenom.

Na stadionu u Sankt Peterburgu viđena je poprilično neinteresantna utakmica, a gol odluke postigao je Portugalac Dani, u 79. minutu..

Od 20.45 u Leverkuzenu se sastaju Bajer i Monako.

Grupa C:
Zenit – Benfika 1:0
(Dani 79’)
20.45 Bajer Leverkuzen – Monako
Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Zenit 7, Monako 5, Benfika 4

Zenit: Lodigin – Anjukov, Garaj, Lomberts (Neto 23'), Krišito – Garsija (Fajzulin 58'), Vitsel, Hulk, Razjancev (Šatov 64'), Dani – Rondon
Benfika: Sezar – Pereira, Luizao, Žardel, Almeida – Peres, Samaris (Ola Džon 82'), Taliska (Derlej 70') – Salvio, Lima, Gaitan
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Prvo poluvreme u ruskom gradu nije nam doneo fudbal koji smo očekivali, delom i što je temperatura dva stepena ispod nule. Domaći su od starta imali terensku inicijativu, ali nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljnu šansu.

Najbolji igrač ekipe, Brazilac Hulk, mučio se tokom čitavog poluvremena, a u prvih pola sata nije pogodio nijedno dodavanje iz šest pokušaja.

Benfika se opredelila na odbranu svog gola, prvi šut je uputila nekoliko minuta pre pauze, ali je on bio najozbiljniji na utakmici. Eduardo Salvio je šutirao sa nekih 6-7 metara, ali je Lodigin odlično reagovao i izbacio loptu u korner.

Drugi deo igre počeo je isto kao i prvi – sporo i dosadno.

Domaći tim imao je prednost u posedu lopte i udarcima ka golu rivala, ali ponovo nije bilo ozbiljnije prilike.

Na nju se čekalo sve do 79. minuta, kada je kapiten Dani postigao odlučujući pogodak. Po desnoj strani probio je Hulk, nekoliko puta zalomio pre nego što je loptu namestio na levu nogu. Usledio je centaršut na ćošak peterca gde je usamljen sačekao Dani i poslao je u gornji levi ugao gola Sezara.

Do kraja meča viđeno je samo isključenje Luizaa zbog drugog žutog kartona, pa je Zenit uspeo da dođe do važna tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: