EL: Erceg ukrao pobedu Zvezdi!

Košarkaši Crvene zvezde u neverovatnom meču izgubili su od Galatasaraja u Istanbulu posle dva produžetka sa 110:103.

Izvor: SO

Petak, 21.11.2014.

17:40

Default images

Obe ekipe sada imaju skor 3-3, ali su crveno-beli u prednosti jer su uspeli da slave kod kuće sa većom razlikom (76:68).

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je izvanredan meč – domaći su u prvom poluvremenu vodili i sa devet poena razlike, ali se Zvezda držala u igri i posle 20 minuta zaostajala je pet poena razlike najviše zahvaljujući izvanrednom Mitroviću.

Usledila je briljantna odbrana gostiju u trećoj četvrtini koja je počela serijom 14-0 na krilima Kalinića. Domaći su se vratili u meč, a u završnici je Kalinić pogodio dve veoma važne trojke.

Činilo se da će one biti i presudne, pošto je Zvezda sa prednošću ušla u penal-završnicu – međutim, Vilijams je pri vođstvu 79:77 bio polovično precizan i tako je ostavio Galatasaraj na jednom posedu zaostatka.

Arslan i Marjanović razmenili su po dva penala, Galatasaraj nije imao tajm aut, krenuo je u poslednji napad, a Erceg je sa više od devet metara jednom rukom pogodio za produžetak. U produžetku je Zvezda vodila 96:94, ponovo posle bacanja Marjanovića, a ovaj put su gosti rešili da prave faul na deset sekundi do kraja kako bi imali poslednji napad. Arojo je pogodio oba puta, a Vilijams nije realizovao poslednji napad.

U drugom produžetku Galatasaraj je bio bolji, raspucao se Arojo, a na kraju je Zvezda mogla i da izgubi beogradskih +8 – ipak, u poslednjoj sekundi Mitrović je pogodio oba penala i sačuvao tu prednost crveno-belima.

Fantastičnu partiju odigrao je Zoran Erceg sa 32 poena (3-8 za dva, 4-7 za tri, 14-14 penali) i 7 skokova za ukupni indeks korisnosti 41. Karlos Arojo je sa svojih 35 godina odigrao svih 50 minuta i ubacio je 26 poena (2-8 za dva, 6-17 za tri), uz 4 skoka i 6 asistencija.

Arslan i Golum postigli su po 15 poena, dok je Guler dodao 10.

Najbolji kod crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 30 poena (5-6 za dva, 4-8 za tri, 8-8 penali), 4 skoka i 3 asistencije. Markus Vilijams postavio je rekord Evrolige sa 17 asistencija, a ubacio je 8 poena (3-16 iz igre), uz 5 skokova i samo jedno izgubljenu loptu.

Boban Marjanović upisao je 27 poena (7-10 iz igre, 9-11 penali) i 17 skokova, a izvanredan je bio Nikola Kalinić sa 21 poenom (8-12 iz igre) i 4 skoka.

Grupa D, šesto kolo:
Neptunas – Laboral Kuča 80:79
Olimpijakos – Valensija 77:76
Galatasaraj – Crvena zvezda 110:103

Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-3, Galatasaraj 3-3, Neptunas 3-3, Laboral Kuča 2-4, Valensija 1-5.

Tok meča:

Galatasaraj je počeo meč veoma čvrsto u odbrani, crveno-beli nisu imali mnogo rešenja, ali je Lazić u polukontri pogodio trojku. Zvezda je bila solidna u odbrani, ali je posle pet vezanih poena Ercega domaćin poveo sa 9:3.

Vilijams je forsirao u napadu, a Erceg je pogodio još jednu trojku za 12:3 i izazvao je tajm aut Beograđana.

Minut odmora dao je rezultata – Kalinić je prekinuo seriju 10-0 Galatasaraja, a onda je Mitrović u saradnji sa Vilijamsom vezao šest poena i smanjio na -1 (12:11). Posle trojke Mitrovića Zvezda je izjednačila na 14:14, ali dva loše organizovana napada, uz preciznost Ercega sa penala, doneli su Galati prednost 20:14.

Mitrović je smanjio sa penala, potom je Dangubić promašio oba slobodna bacanja, pa je posle koša Gonluma Galatasaraj vodio 22:16 nakon prve četvrtine.

Zvezda je bolje počela drugi period, pošto je trojkom Tejića i bacanjima Blažiča prišla na poen zaostatka. Međutim, usledio je nešto slabiji interval u napadu gostiju, a već posle četiri minuta ispunjen je i bonus – Arslan je vezao pet poena i Galatasaraj je poveo 29:22.

Tim Ergina Atamana čuvao je prednost – Tejić je pogodio još jednom sa distance, ali je potom promašio dva bacanja. Marjanović je dva puta zakucao, ali na drugoj strani Erceg je bio u seriji, pogodio je dva penala i domaći su ponovo stvorili devet poena viška (35:26).

Igralo se u serijama – Zvezda je posle nove sjajne role Mitrovića prišla na -2 (40:38), ali je Arojo ekspresno vezao pet poena. Crveno-beli su smanjili prvim poenima Vilijamsa, pa je na poluvremenu bilo 45:40 za domaće.
Zvezda je izvrsno počela treću deonicu – četiri poena Marjanovića (šut s distance i zakucavanje posle ofanzivnog skoka), a zatim i dva koša Kalinića u kontri, drugi posle divne asistencije Vilijamsa.

I posle tajm auta Atamana Zvezda je nastavila sa sjajnom odbranom – usledila su još četiri poena u traniziciji, kao i zakucavanje Marjanovića na dodavanje Mitrovića (54:45).

Vujukas je tada prekinuo seriju gostiju, ali su crveno-beli posle koša Vilijamsa s distance poveli sa 57:47.

Domaći su se tada trgli – Arojo je pogodio trojku, a vezao je Galatasaraj nekoliko dobrih akcija. Međutim, Zvezda je održavala prednost na isti način kao turski tim u prvom poluvremenu – sa linije slobodnih bacanja. Precizni su bili Blažič i Mitrović, pa je pred poslednji dvominutni odmor Zvezda vodila 63:54.

Nisu crveno-beli dobro počeli poslednji period – dve izgubljene lopte, promašen zicer Tejića, a na drugoj strani bonus je ispunjen posle samo dva minuta. Guler je trojkom smanjio na 65:60, a posle bacanja Ercega (65:62) trener Radonjić zatražio je tajm aut.

Vilijams je posle minuta odmora pogodio trojku i crveno-beli su u naredna tri minuta čuvala prednost. Međutim, trojke Ercega i loš napad Vilijamsa posle kojeg su usledila nova Ercegova bacanja potpuno su vratili turski tim u igru – 73:72 za Zvezdu na nešto manje od tri minuta do kraja.

Kalinić je pogodio trojku, ali na drugoj strani Arslan vraća istom merom, da bi zatim Arojoj ubacio dvojku iz neverovatno teške situacije na isteku napada – 77:76, prvo vođstvo Galatasaraja od početka treće četvrtine.

Crveno-beli su ostali smireni, izradili napad, a Kalinić je ostao usamljen i pogodio novu trojku za vođstvo 79:77.

Arojo je na drugoj strani promašio trojku, a Vilijams je na 12 sekundi do kraja bio polovično precizan sa penala – 80:77.

Arslan je ubacio dva penala, zatim i Marjanović, pa je na semaforu stajalo 82:79 na devet sekundi do kraja. Galatasaraj nije imao tajm aut, krenuo je u poslednji napad, a Erceg je sa više od devet metara jednom rukom pogodio za produžetak.

Pogodio je zatim i Gonlum, a Arojo je nastavio da rešeta koš crveno-belih, vezao je još dve trojke i Galata je na četiri sekunde vodila 110:101. U velikoj opasnosti bilo je beogradskih +8 Zvezde, ali je Mitrović fauliran u poslednjoj sekundi i ipak je sačuvao barem tu prednost Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

549 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: