Marinković nosio Partizan do pobede

Košarkaši Partizana ostvarili su treću pobedu u ABA ligi, pošto su u Pioniru savladali MZT Skoplje sa 65:50 u meču sedmog kola.

Izvor: SO

Subota, 08.11.2014.

21:00

Default images

Crno-beli su se mučili u prvom poluvremenu, tada su gosti vodili i sa sedam poena razlike, ali je Partizan u igri držao 17-godišnji Marinković, koji je u tom periodu ubacio 13 poena.

U trećoj četvrtini Partizan je prelomio meč – Bogdanović je tada upisao osam poena, MZT nije mogao da dođe do koša, a ekipa Duška Vujoševića imala je deset poena viška pred poslednjih deset minuta.

Do kraja je Partizan rutinski rešio meč u svoju korist i zabeležio najlakšu pobedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Vanja Marinković sa 20 poena (8-15 iz igre), uz po 2 skoka i asistencije, a briljirao je Nikola Milutinov sa 9 poena, 11 skokova (7 ofanzivnih) i po 3 asistencije i rampe.

Luka Bogdanović ubacio je 8 poena, Gagić je imao 6 poena i 7 skokova, a loše veče imao je Edo Murić – bez poena, uz šut iz igre 0-10.

Za MZT je Stojanovski dao 10 poena, a Simonovski i Lučić po 7. Srpski plej Aleksandar Cvetković nije se upisao u strelce (0-5 iz igre za 14 min), a imao je 3 skoka i 2 asistencije.

Milan Mačvan igrao je osam minuta u prvoj četvrtini i dao je četiri poena, ali se posle toga ponovo požalio na bol u zadnjoj loži, pa se do kraja nije vraćao na parket.
Partizan, koji sada ima skor 3-4, gostuje Levskom u osmoj rundi ABA lige, dok MZT na svom terenu čeka Metalac.

Tok meča:

Starsport
Gosti iz Makedonije odlično su šuterski počeli meč, pogodili su nekoliko puta iz teških pozicija i stekli su pet poena viška (8:3).

Crno-beli su zaigrali bolje u odbrani, ali u napadu se nisu snalazili na zonsku odbranu rivala i nisu uspevali da poentiraju ni šutom ni iz reketa.

Posle pogotka Klasena gosti su stvorili i sedam poena prednosti (15:8), a tada je i Partizan odgovorio zonom i osujetio nekoliko napada rivala. Na drugoj strani mladi Marinković pogodio je trojku, a zaostatak na kraju prve četvrtine bio bi još manji da Bogdanović nije promašio zakucavanje – 15:11.

Domaći su odlično počeli drugu četvrtinu, Andrić je pogodio za tri poena, a ubrzo je posle nove trojke Marinkovića Partizan poveo sa 20:19.

Ipak, i MZT se držao preko Šehovića, a onda je Nikolovski vezao pet poena za +6 gostiju (26:20).
Starsport
U tim trenucima mladi Marinković držao je Partizan u igri – prvo je lepim ukrštenim korakom poentirao u kontri, zatim je ubacio trojku ’bez koske’, a onda je i zakucavanjem izjednačio rezultat (29:29) i izazvao tajm aut MZT-a.

Posle minuta odmora nijedan tim za više od minut nije dao koš, pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom.

Partizan je odlično počeo treći period – pogotkom Gagića i trojkom Bogdanovića. Ipak, posle minuta odmora MZT se ekspresno vratio, da bi Marinković novom trojkom, a zatim i Tepić šutom sa distance doneli domaćem timu pet poena viška.

Crno-beli su stegli odbranu i došli do ritma u napadu, a posle trojke Bogdanovića iz ugla poveli su sa 48:40. Na kraju treće četvrtine Andrić je fauliran na šutu za tri poena, a on je pogodio dva za 50:40 pred poslednjih deset minuta.

Meč je tada bio prelomljen - Partizan je na početku poslednje deonice dodatno povećao prednost i do kraja lagano priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: