Đukić preuzeo "fenjeraša" Kordobu

Srpski trener Miroslav Đukić novi je trener španskog prvoligaša Kordobe.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.10.2014.

20:19

Default images

Bivši trener Valjadolida i Valensije preuzeo je poslednjeplasirani tim Primere koji posle osam kola jedini nema pobedu, uz samo četiri boda.

Đukić je sa zeleno-belima potpisao ugovor do kraja sezone, u kojoj je cilj samo jedan – opstanak.

Naš trener će debi na klupi Kordobe imati u subotu na domaćem terenu protiv Real Sosijedada, koji se takođe muči ove sezone. Ima samo sedam bodova.

Đukić je bez angažmana od prošlog decembra kada je zbog lošeg starta sezone (deveto mesto) dobio otkaz na Mestalji.

Trenersku karijeru počeo je kao selektor U21 selekcije Srbije, potom je jednu polusezonuo vodio Partizan, koji je napustio zbog mesta selektora seniorskog tima Srbije.

Tu je veoma brzo dobio otkaz zbog lošeg rezultata na Olimpijskim igrama u Pekingu, da bi 2009. preuzeo Muskron u Belgiji. I ovaj posao je brzo napustio zbog finansijskih problema kluba, a potom je imao kratku epizodu u Erkulesu.

Nije uspeo da sa ovim timom opstane u Primeri, da bi 2011. preuzeo Real Valjadolid. Tu je doživeo trenersku renesansu, jer uvodi klub u elitni rang španskog fudbala.

Nakon solidne sezone i 14. pozicije u Primeri, stigao je na Mestalju, gde je ostao upamćen po sjajnim igrama. Međutim, nije uspeo da nadoknadi odlazak ključnih igrača tog leta, pa je nakon serije poraza otpušten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: