Murić: Bićemo bolji

Krilo Partizana Edo Murić očekuje da tim igra bolje kako sezona odmiče, a prvu priliku za to vidi već protiv Cecevite u Zagrebu.

Izvor: AK

Petak, 10.10.2014.

13:48

Default images

Crno-beli su nakon pobede u Mađarskoj na startu ABA lige, u sredu ispustili devet poena prednosti i izgubili od Krke. Sada gostuju šampionu Hrvatske kojem gori pod nogama, nakon dva poraza.

"Igraju prvi put kod kuće i verujem da će oni dati sve od sebe. Mi ne idemo tamo samo da odigramo utakmicu, već da maksimalno fokusirani pružimo najbolju moguću igru", rekao je Murić.

Murić je u sredu imao zvaničan debi za Partizan, nažalost, sjajna partija nije ispraćena pobedom.

"Krivo što nismo uspeli da pobedimo na Krku, da pobedom nagradimo publiku koja je u velikom broju došla da nas podrži. Ambijent je zaista bio neverovatan i nadam se da će tako biti na svim našim mečevima u ovoj sezoni. Mi nismo ispoštovali neke dogovore, ušli smo na teren i ponela nas je atmosfera, igrali smo više srcem, nego glavom. Mlad smo tim, neki mlađi igrači su možda prvi put dobili neku ozbiljniju šansu, pa su više bili stegnuti, ali verujem da ćemo iz meča u meč biti sve bolji. Potrebno je samo da se opuste i pokažu ono što najbolje znaju, imamo talenat to je sigurno. Nadam se da će to pokazati već sada u Zagrebu", rekao je Murić.

Partizan NIS gostuje Cedeviti u Zagrebu u subotu od 19 časova. Crno-beli će verovatno biti jači za Luku Bogdanovića. Zagrepčani su pod pritiskom obavezne pobede.

Gašić: Još pamtimo polufinale F4

foto: StarSport
Zbog suspenzije Duška Vujoševića, tim će u Zagrebu voditi Velimir Gašić.

"Igramo sa klubom, koji zaista u poslednjih nekoliko godina beleži neverovatne pomake, što se tiče same organizacije, što se tiče rezultata, sa veoma kvalitenim evroligaškim timom. Uz sve to, ovaj meč za nas predstavlja početak jednog niza utakmica, u veoma zgusnutom kalendaru takmičenja, kako u ABA ligi tako i početak samog Evrokupa. U narednih sedam dana odigraćemo tri utakmice na gostujućem terenu, što samo po sebi sa aspekta neke zahtevnosti i ritma odigravanja tih mečeva, predstavlja jednu veliku energetsku potrošnju ekipe, ali duboko verujem da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju", rekao je Gašić.

"Odlično su izbalansiran tim, koji do ovog trenutka sigurno ne igra svoju najbolju košarku, kao ni mi na kraju krajeva. Nije pametno analizirati ih iz perspektive prva dva startna poraza, koje su zabeležili na gostujućem terenu na početku sezone. Oni su ekipa koja nastoji da igra veoma brzu košarku, i najveći broj poena postižu upravo iz tog dela igre u tranziciji. Struktura igrača omogućava im takav koncept i način igre. Samim tim, nameće se ideja kontrole ritma i tempa utakmice, kao srž rešavanja određenih zadataka koji će biti postavljeni pre našu ekipu", dodao je Vujoševićev prvi asistent.

Crno-beli još uvek nisu zaboravili šokantan poraz od Cedevite u polufinalu F4 prošle sezone.

"Još uvek jako dobro pamtimo polufinale se Cedevitom, kada je šut sa pola terena odlučio pobednika, a još smo bolje izanalizirali ovu poslednju utakmicu sa Krkom, gde definitivno nismo bili u punom timskom maksimumu, dobrim delom utakmice. Očekujemo reakciju ekipe posle poraza, i sa velikom motivacijom čekamo ovaj naredni duel protiv Cedevite. Biće potrebno mnogo energije, mnogo koncentracije i mirnoće u igri, u što dužim intervalima u samoj utakmici, da bi naš mladi tim odigrao dobro meč i na kraju pobedio", zaključio je Gašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: