Džikić dobio Partizan u Pioniru

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u novoj sezoni ABA lige u drugom kolu.

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

19:47

Default images

Ekipa Duška Vujoševića poražena je pred 6.500 navijača u Pioniru od Krke sa 68:64.

Partizan je veoma loše počeo meč protiv ekipe Aleksandra Džikića, bio je tokom prvog poluvremena u zaostatku, ali se u trećoj deonici vratio i imao je devet poena viška.

Krka se međutim nije predavala, a veliku pomoć je dobila i od trenera Partizana Duška Vujoševića koji je krajem treće četvrtine isključen zbog dve tehničke greške.

Malkolm Armsted bio ej najzaslužniji za prvi trijumf tima iz Novog Mesta protiv Partizana u Pioniru u istoriji sa 26 poena. Rojc je dodao 13, a Jasmin Hukić 12. Partizan je predvodio bivši igrač Krke Edo Murić sa 22 poena, a donekle ga je pratio samo Đorđe Gagić sa 13 poena.

Crno-beli će u trećem kolu, koje igraju već za tri dana, gostovati Cedeviti u Zagrebu.

Tok meča:

Iako se Murić našao u startnoj petorci, crno-beli nisu najbolje otvorili meč. Tek posle više od tri minuta postigli su prve poene, a postigao ih je upravo Murić (zakucavanje za 2:4).

Nisu ni gosti najbolje otvorili utakmicu, pa je u prvih pet minuta ukupno viđeno samo šest poena. Posle trojek Hukića Krka je u 7. minutu imala +5 (9:4), ali je na drugj strani na isti način uzvratio Edo Murić.

Do kraja prve deonice Partizan je uz nekoliko skokova u napadu i slabih napada gostiju uspeo da uhvati priključak, pa je posle deset minuta na semaforu stajalo 17:15 za Krku.
Starsport
I druga deonica je počela u sličnom ritmu. Obe ekipe imale su mnogo problema u napadu, pa je Vujošević brzo morao da vrati na parket Murića koji je jedini bio raspoložen.

Dobra stvar po srpskog šampiona bila je i činjenica da ni Krka nije mogla mnogo da ubaci u napadu, pa je Partizan sve vreme držao priključak.

U samom finišu prvog poluvremena Partizan je sustigao predbnost rivala sa linije slobodnih bacanja, a prvu prednost crno-belima doneo je Mihajlo Andrić trojkom – 31:29 (poluvreme 31:31).
Početak drugog poluvremena pripao je Đorđu Gagiću koji je ubacio prvih pet poena za najveće vođstvo Partizana. Upravo je na krilima tih poena Gagića Partizan i uspevao da održi prednost.

Gosti iz Slovenije pravili su mnogo grešaka, a crno-beli su to koristili. Sredinom treće deonice ponovo se razigrao Murić, vezao je nekoliko dobrih poteza i poena, pa je Partizan u 26. minutu imao i devet razlike – 45:36.

Reagovao je Aleksandar Džikić tajm-autom. Trener Krke razbudio je svoje igrače koji su se vratili u meč i uspeli su da izjednače posle isključenja Vujoševića. Trener crno-belih nastavio je sa praksom prigovaranja sudijama, dobio je drugu tahničku grešku, pa su crno-beli igrali bez njega do kraja.

Krka je je do kraja trećeg perioda serijom 15-4 vratila prednost – 51:49.

Prvih pet minuta u poslednjoj deonici bio je u stvari duel jedan na jedan između Eda Murića i Malkolma Armsteda. Bivši igrač Krke je započeo seriju, a na drugoj strani ga je Armsted pratio.

Krka je držala minimalnu prednost u prvih pet minuta poslednjeg kvartala, ali nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost kojom bi prelomila utakmicu.

Usledio je dramatičan finiš utakmice. Partizan je dva minuta pre kraja poenima Murića prišao na samo minus dva (64:62), ali odgovorio je nezaustavljivi Armsted na drugoj strani. Partizan je u poslednjih 90-ak sekundi imao nekoliko prilika da možda i preuzem vođstvo, ali Murić, Tepić i Gagić su bili neprecizni, pa su gosti ostvarili trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

293 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: