LE: Remi u Londonu, poraz Dinama

Fudbaleri Totenhema i Bešiktaša odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u drugom kolu C grupe Lige Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

21:08

Default images

U istoj grupi je i naš Partizan, koji je poražen od Asterasa u gostima sa 2:0.

Najubedljiviji u terminu od 21.05 bio je Viljareal, koji je deklasirao Apolon 4:0. Inter je savladao Karabag 2:0, a Seltik je kod kuće dobio Dinamo Zagreb 1:0. Briž je bio bolji od Helsinkija u gostima 3:0, a trijumfe su još ostvarili Torino, Salcburg, Eštoril...

U terminu od 19.05 branilac titule Sevilja izbegla je u nadoknadi vremena poraz u Rijeci, a sigurne pobede ostvarili su Fiorentina, Napoli, Dinamo Kijev.

Grupa A:
Cirih – Menhengladbah 1:1
Etundi 23 - Nortveit 26
Viljareal – Apolon 4:0
Moreno 9, 82 Espinosa 44, 51
Tabela: Viljareal 4, Apolon 3, Menhengladbah 2, Cirih 1

Srpski fudbaler Antonio Rukavina počeo je meč u startnoj postavi Viljareala, ali je iskrenuo skočni zglob i već posle 15 minuta napustio je teren. Već tada je ’žuta podmornica’ vodila 1:0 preko Morena, do kraja je on postigao još jedan, a Espinosa dva pogotka, pa je Viljareal ubedljivo slavio i izbio na čelo tabele sa četiri boda.

U Švajcarskoj su Cirih i Borusija Menhengladbah remizirali 1:1 – poveli su domaći preko Etundija, da bi samo tri minuta kasnije Nortveit izjednačio.

Grupa B:
Torino – Kopenhagen 1:0
Kvaljarela 90+4 (pen)
HJK – Klub Briž 0:3
Refaelov 19, De Suter 70, De Bok 78
Tabela: Briž 4, Torino 4, Kopenhagen 3, Helsinki 0

Srpski štoper Nikola Maksimović odigrao je svih 90 minuta za Torino u pobedi nad Kopenhagenom 1:0, a odlučujući gol postigao je Fabio Kvaljarela u 94. minutu iz penala.

Mnogo lakši posao imao je Briž, koji je već od 19. minuta vodio protiv Helsinkija golom Refaelova, da bi u poslednjih dvadeset minuta De Suter i De Bok okončali posao.
Beta/AP
Grupa C:
Asteras – Partizan 2:0
Usero 22, Para 52
Totenhem – Bešiktaš 1:1
Kejn 28 - Ba 89 (pen)
Tabela: Asteras 4, Totenhem 2, Bešiktaš 2, Partizan 1

Na Vajt Hart Lejnu viđena je otvorena utakmica sa nekoliko prilika na obe strane. Iako je Ba pogodio prečku, prvi su u vođstvo došli domaći – Bentaleb je dodao loptu do Harija Kejna, koji je sa ivice kaznenog prostora uputio izuzetno precizan udarac pre nego što je odbrana gostiju stigla da ga izblokira.

Nedugo zatim golman Loris spasao je svoj tim posle udarca Sahana, a do poluvremena je i domaćin imao dobru šansu preko Soldada, a zatim je i Kejn propustio priliku da duplira prednost.

Prethodno je i udarac Dembe Ba završio preko gola, a upravo je on u 89. minutu doneo bod Bešiktašu iz penala. Njemu je prethodila očajna reakcija Kirikeša, koji je igrao rukom u kaznenom prostoru.

Grupa D:
Astra – Salcburg 1:2
Seto 15 - Kampl 36, Sorijano 42
Seltik – Dinamo Zagreb 1:0
Komons 6
Tabela: Salcburg 4, Seltik 4, Dinamo 3, Astra 0

Već u šestom minutu Seltik je postigao, ispostaviće se, odlučujući gol – Kris Komons, koji se vratio na teren posle povrede, krunisao je lepu timsku akciju i doveo svoj tim u vođstvo.

Dinamo je u 29. minutu bio nadomak izjednačenja, ali je šut Eduarda završio na prečki. Pri kraju poluvremena Eduarda je imao još jedan odličan pokušaj, ali je golman Kreg Gordon izvrsno reagovao.

Upravo je Gordon bio heroj Seltika, pošto je u drugom poluvremenu osujetio još jedan pokušaj Eduarda, a zatim i udarac Brozovića, pa je tim iz Glazgova osvojio sva tri boda.

U drugom meču grupe sve je rešeno u prvom poluvremenu – Astra je povela preko Seta, ali su Kampl i Sorijano u razmaku od samo šest minuta preokrenuli i doneli trijumf Salcburgu.

Grupa E:
Inter – Karabag 2:0
D'Ambrozio 18, Ikardi 85
Sent Etjen – Dnjipro 0:0
Tabela: Inter 6, Sent Etjen 2, Karabag 1, Dnjipro 1

Inter je golovima D'Ambrozija i Ikardija savladao Karabag i tako se već posle dva kola izdvojio na prvom mestu. Zdravko Kuzmanović igrao je do 59. minuta, dok je Nemanja Vidić presedeo meč na klupi.

U drugom meču grupe Dnjipro je odoleo na gostovanju Sent Etjenu, golova nije bilo

Grupa F:
Eštoril – PAO 2:0
Kleber 52, Amado 66
Dinamo Moskva – PSV 1:0
Tabela: Dinamo Moskva 6, Eštoril 3, PSV 3, PAO 0

Dinamo je još ranije savladao PSV, a Eštoril je na svom terenu golovima Klebera i Amada došao do trijumfa nad Panatinaikosom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: