LE: Žirkov u 94' srušio PSV

Golom Jurija Žirkova u 94. minutu moskovski Dinamo savladao je PSV Ajndhoven 1:0, u drugom kolu grupe E Lige Evrope.

Izvor: AK

Četvrtak, 02.10.2014.

18:48

Default images

Više nego zasluženom pobedom Dinamo je stigao do šestog boda, dok je tim iz Ajndhovena ostao na tri iz prvog kola.

Kasnije u grupi igraju Eštoril i PAO, poraženi iz prve nedelje takmičenja.

U otvorenom duelu u Moskvi, gde su oba tima u uvodnim minutima propustila dobre prilike, domaćin je više pretio. Prvo se okošao Samba, nakon čega je uzvratio Vajnaldum. Oba puta golmani su bili sigurni.

Meč je nastavljen u istom ritmu, a sjajnu šansu da možda PSV-u donese pobedu je 20 minuta pre kraja propustio rezervista Florijan Jozefson. On je nakon sjajnog solo prodora po levoj strani zaobišao i golmana Dinama, ali je na oduševnjenje domaćih navijača šutirao pored stative.

Kada su svi očekivali podelu bodova, Dinamo je stigao do trijumfa. Nakon kornera sa desne strane i duela Kuranjija sa golmanom Jeroenom Zoetom, lopta se odbila da desetak metara od gola do Jurija Žirkova koji šalje projektil uz levu stativu.



U toku je još jedan meč u Rusiji, Krasnodar ima minimalnu prednost protiv Evertoan na poluvremenu. Od 19 časova se igra 11 mečeva, a u centru pažnje biće okršaji kijevskog Dinama i Steaue, te Fejenorda i Standarda.

Od 21:05 Partizan gostuje Asterasu, a Totenhem čega Bešiktaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: