LŠ: Bajern sa 'tačke' do 6. boda

Fudbaleri Bajerna stigli su do druge uzastopne pobede u Ligi šampiona, pošto su minimalnim rezultatom bili bolji od CSKA u Moskvi.

Izvor:

Utorak, 30.09.2014.

18:00

Default images

U timu Armejaca ceo meč odigrao je naš Zoran Tošić, koji je nekoliko puta pokušao da ugrozi gol Manuela Nojera, ali bez previše uspeha.

Bavarcima je sva tri boda doneo Tomas Miler u 22. minutu prvog dela igre. Mario Gece je oboren u šesnestercu, prilikom driblinga kroz nekoliko defanzivaca domaćih, od strane Fernandesa, a siguran sa 'tačke' bio je nemački reprezentativac.

Domaći su se trgnuli posle gola, uspeli da pogode i okvir gola do odlaska na odmor, ali je ekipa Đozepa Gvardiole čuvala loptu (75%) i sugurnom pâs igrom sačuvala sva tri boda. Koliko su bili dominantni u ovom segmentu, najbolje oslikava podatak da su za samo deset minuta kompletirali 100 dodavanja, iz 108 pokušaja.

Liga šampiona, 2. kolo:

Grupa E:
CSKA Moskva – Bajern 0:1 (0:1)
Miler 22(p)
20:45 Mančester Siti – Roma
Tabela: Bajern 6, Roma 3, Mančester Siti 0, CSKA 0

Grupa F:
20:45 PSŽ – Barselona
20:45 APOEL – Ajaks
Tabela: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, Apoel 0

Grupa G:
20:45 Sporting Lisabon – Čelsi
20:45 Šalke 04 – Maribor
Tabela: Čelsi 1, Šalke 1, Maribor 1, Sporting 1

Grupa H:
20:45 Šahtjor – Porto
20:45 BATE Borisov – Atletik Bilbao
Tabela: Porto 3, Atletik 1, Šahtjor 1, Bate 0
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Meč na Himki Areni igra se pred praznim tribinama, zbog divljanja i rasističkih ispada navijača Armejaca na gostovanju u Rimu. Bajern je odlično otvorio meč, počeo da preti preko krila, dok su se domaći logično odlučili za čekanje šanse iz kontre. Prvu ozbiljniju šansu stvorio je Roben, koji je daleko najagilniji u timu Bavaraca. Ipak, njegove udarce zaustavio je Akinfejev bez većih problema.

Imao je CSKA dve prilike sa distance posle kontri, ali, ni Nojer nije imao previše posla. Šampion Nemačke stigao je do vođstva u 22. minutu, pošto je Mario Fernandes srušio Marija Gecea. Strelac pobedonosnog gola u finalu Svetskog prvenstva pokušao je driblingom da prođe pored nekoliko čuvara, a Brazilac ga je srušio za najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Tomas Miler 0:1.
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Domaća ekipa se probudila posle primljenog gola, i imala nekoliko sporadičnih pokušaja preko Tošića i Muse, ali bez previše uspeha. Zatim je sjajnu šansu za izjednačenje zaustavila prečka. Šenikov je tri minuta pre odlaska na odmor naterao Lama da ga obori, da bi u nastavku akcije Jeremenko divno gađao dalji levi ugao – a lopta je završila na roglju.

U poslednjim trenucima prvog dela igre Rober Levandovski je mogao da duplira prednost svoje ekipe, međutim, njegov udarac glavom nije bio previše snažan, da bi udarac Gecea iz odbitka Akinfejev zaustavio na metar od linije.
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Uvodnih dvadesetak minuta drugog dela donelo nam je nešto sporiji ritam, ali i nastavak ofanzive gostiju. Ipak, nisu Bavarci krenuli toliko energično kao u prvom delu, što je dovelo do toga da i CSKA ima malo više prostora za atake.

Prvi je zapretio Benatija, ali je njegov udarac bio izblokiran, da bi zatim Roben pokušao posle solo prodora. S druge strane, malo je nedostajalo da Musa donese izjednačenje svom timu. Benatija je loše reagovao i spustio loptu pravo na nogu napadača domačih, ali je uspeo i da ga isprati i izblokira, pa je šansa propala. Uskoro su pokušali Levandovski s jedne i Zoran Tošić s druge strane, međutim nije bilo previše opasno.
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Ekipa Đozepa Gvardiole nastavila je da kontroliše igru do kraja susreta (73 %), ali ne i da postigne drugi gol kako bi ranije rešila pitanje pobednika. U poslednjih 15 minuta videli smo nekoliko pokušaja s obe strane. Bavarci su pretili uglavnom preko boka, i iz dužih akcija, dok je domaća ekipa pokušavala sa distance. Zoran Tošič upisao je još jedan mlak udarac iz daljine, dok je najbolju šansu za goste propustio Đerdan Šačiri, posle sjajne asistencije Filipa Lama – ali je Akinfejev bio na visini zadatka.

Sastavi:

CSKA: Akinfejev, Fernandes, Ignaševič, A. Berezutcki, V. Berezutcki, Šenikov, Tošić, Milanov, Jeremenko, Natko, Musa

Bajern: Nojer, Dante, Benatija, Bernat, Lam, Alaba, Alonso, Gece, Levandovski, Roben, Miler

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: