Jović tri godine u Zvezdi

Košarkaški klub Crvena zvezda potvrdio je da je potpisao trogodišnji ugovor sa reprezentativnim plejmejkerom Stefanom Jovićem.

Izvor: JT

Nedelja, 21.09.2014.

18:12

Default images

Pregovori između ’crveno-belih’ i Jovića trajali su od kraja prošle sezone, ali su intenzivirani po njegovom povratku sa Svetskog prvenstva u Španiji, gde je sa našim nacionalnim timom osvojio srebro.

On je u nedelju potpisao ugovor i pridružio se novim saigračima, sa kojima će u ponedeljak otputovati na turnir u Istanbulu.

Jović je rođen u Nišu 3. novembra 1990. godine, a karijeru je započeo u Ergonomu. Branio je boje Sloge iz Kraljeva, a poslednje dve godine bio je član Radničkog iz Kragujevca.

Prošle sezone u ABA ligi imao je učinak od 4,3 poena, 2,7 asistencija, 2,4 skoka i 1,4 osvojene lopte za prosečno 21 minut na terenu. U Evrokupu na 13 utakmica prosečno je beležio 3,9 poena, 3,1 asistencija i 2,6 skokova po meču.

Jović je zablistao u ovog leta u dresu reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Španiji sa kojom je osvojio srebrnu medalju. Bio je jedan od džokera selektora Aleksandra Đorđevića sa učinkom od 3 poena, 2,1 skoka i 1,7 asistencija po meču.

Takođe, sa reprezentacijom je 2013. godine osvojio dva odličja, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i bronzu na Univerzijadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: