Albanija šokirala Portugal!

Fudbaleri Albanije iznenadili su Portugal na startu kvalifikacija, pošto su golom Bekima Baljaja slavili sa 1:0 u Lisabonu.

Izvor: SO

Nedelja, 07.09.2014.

22:39

Default images

Portugalci su propustili nekoliko odličnih šansi, ali bez Kristijana Ronalda nisu mogli ni do boda.

Tomas Miler bio je najzaslužniji za pobedu Nemačke nad Škotskom 2:1, dok je Gibraltar u prvoj zvaničnoj utakmici izgubio od Poljske kod kuće 7:0. Finska je preokretom savladala Farska Ostrva 3:1, a Rumunija je slavila u Grčkoj 1:0.

Portugal je bio bolji u prvom poluvremenu, pritiskali su domaći Albance, ali nisu uspevali da postignu vodeći gol. Ono što nije njima, jeste gostima u 52. minutu – Roši je prošao po desnoj strani i centrirao, a fudbaler Slavije iz Praga Bekim Baljaj uhvatio je volej sa desetak metara i smestio je loptu u levi ugao gola Ruija Patrisija.

Tim Paula Benta krenuo je još jače ka golu gostiju – Nani je bio neprecizan, potom je Orta pogodio prečku, a zatim je i Nani promašio vrlo dobru priliku. Korneri su se nizali, dobru šansu imao je i Pepe, ali su Albanci odoleli i došli su do neverovatne pobede.



Nemačka je povela u 18. minutu – Sebastijan Rudi odlično je centrirao sa desne strane, a Tomas Miler idealno je tempirao skok i glavom poslao loptu iza leđa Maršala.

Ipak, Škoti se nisu predavali i u 66. minutu publika u Dortmundu je zanemela – Škoti su lepo izneli loptu, Flečer je dodao na bok do Anje, koji je ostao smiren i poslao je loptu pored Nojera u gol.

Svetski šampion tada je dodao gas i već u 70. minutu povratio je vođstvo – Škoti su nespretno reagovali posle kornera, a Miler je po običaju bio najsnalažljiviji i postigao je svoj drugi gol, koji se ispostavio odlučujućim.



Gibraltar se u prvom delu dobro držao sa vatrogascem na golu, dvojicom policajaca i carinikom, uz samo dvojicu profesionalnih fudbalera u startnoj postavi. Ipak, u 11. minutu Gibraltar nije imao sreće, pošto je posle šuta Grosickog lopta pogodila Artela i prevarila golmana Peresa.

Otpor domaćina potpuno je opao u nastavku, primili su još šest golova, a blistao je četvorostruki strelac Robert Levandovski.

Finska je bila bolja u prvom poluvremenu, ali su Farani izdržali pritisak i poveli su preko fudbalera Silkeborga Holsta u 41. minutu – kapiten Molsander je asistirao, a 32-godišnji Holst je iz prve šutirao i pogodio mrežu.

Međutim, Finci su se trgli u nastavku, dvostruki strelac bio je 23-godišnji napadač Henefosa Rope Riski, a pobedu je potvrdio Jeremenko.

Jedini gol na meču Rumunije i Grčke postigao je Marika u desetom minutu posle penala koji je iznudio Čipkiju. Mogla je Rumunija i do novog gola, ali je Tamaš promašio u izglednoj situaciji.

Grci su imali igrača više od 53. minuta kada je zbog dva žuta kartona isključen Marika, ali nisu uspeli to da iskoriste i Rumuni su odneli kući sva tri boda.

U terminu od 18 časova pobede su ostvarili Danska, Severna Irska i Republika Irska.

Grupa D:
Gruzija – Republika Irska 1:2
Okrijašvili 38 - Mekgidi 24, 90
Nemačka – Škotska 2:1
Miler 18, 70 - Anja 60
Gibraltar – Poljska 0:7
Grosicki 11, 48, Levandovski 50, 53, 86, 90+2, Sukala 58

Grupa F:
Mađarska – Severna Irska 1:2
Priskin 75 - Mekgin 81, Lafeti 88
Farska Ostrva – Finska 1:3
Holst 41 - Riski 53, 78, Jeremenko 82
Grčka – Rumunija 0:1
Marika 10 (pen)

Grupa I:
Danska – Jermenija 2:1
Hejberg 65, Kalenberg 80 - Mhitarijan 50
Portugal – Albanija 0:1
Baljaj 52

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: