Danci pobedom počeli kvalifikacije

Fudbaleri Danske uspešno su započeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, pobedom posle preokreta nad Jermenijom.

Izvor: ÐN

Nedelja, 07.09.2014.

19:49

Default images

Danci su slavili rezultatom 2:1 iako su gubili od 50. minuta i tako na najbolji način otvorili takmičenje u grupi I.

U toj grupi nalazi se i reprezentacija Srbije koja je slobodna na startu, dok se od 20.45 sastaju Portugal i Albanija.

Danska je u Kopenhagenu bila znatno bolji protivnik, ali se našla u velikom problemu već na startu drugog poluvremena, pošto u prvom nije bilo pogodaka.

Fudbaler Borusije Dortmund Henrih Mkitarijan u 50. minutu doneo je prednost gostima, kada je u situaciji 1 na 3, sa nekih 17 metara šutirao kroz odbranu i pogodio donji desni ugao gola Kaspera Šmajhela.

Činilo se da će Jermeni napraviti veliku senzaciju već na startu, ali su domaći nastavili sa napadima, što im se isplatilo u poslednjih pola sata.

Prvo je Pjer Emil Hejbjerg izjednačio fenomenalnim pogotkom u 65. minutu. Mladi fudbaler je sa nekih 20 metara uhvatio dropku posle odbitka i postao najmlađi strelac Danske u kvalifikacijama za EP. On je sa 19 godina i 33 dana oborio rekord Kristijana Eriksena.

Potpuni prokret doneo je Tomas Kalenberg u 80. minutu, kada je glavom krunisao odličnu akciju i centaršut Bentnera.



U istom terminu pobede su ostvarile Republika i Severna Irska.

Republika Irska je pogotkom MekGidija u 90. minutu doneo trijumf nad Gruzijom, koja je izjednačila spektakularnim udarcem Okrijašvilija. Pre toga, MekGidi je u 24. minutu iskoristio asistenciju MekKartnija.

Severna Irska gubila je u Mađarskoj od 75. minuta golom Priskina, ali su MekGin i Laferti do 88. minuta doneli potpuni preokret i prve bodove u grupi F.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: