Rusija: Manje stranaca u klubovima

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko najavio je da će postepeno smanjivati broj inostranih sportista, kako bi se poboljšao kvalitet reprezentativnog sporta.

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

12:50

Default images

"Želeli bismo da u svim klubovima u zemlji vodeće pozicije zauzimaju domaći sportisti", rekao je Mutko za agenciju Itar Tas.

Kako je precizirano, broj inostranih fudbalera u prvoligaškim ruskim klubovima biće ograničen na šest, dok će hokejaški, odbojkaški i košarkaški klubovi moći da imaju samo po trojicu stranaca.

Ovaj predlog bi trebalo da postane zakon početkom sledeće godine. Ovim zakonom bi Vlada nametnula ovu novu politiku angažovanja sportista vlasnicima klubova, koji se, inače, protive toj ideji.

Ova najava novog zakona usledila je posle neuspeha Rusije na Mundijalu u Brazilu na kojem je tim Fabija Kapela završio učešće u grupnoj fazi takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: