Grk u Partizanu: Zbog Vujoševića

Mladi grčki reprezentativac Janis Kuzeloglu potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom NIS, potvrdio je klub.

Izvor: AK

Sreda, 03.09.2014.

10:30

Default images

Ovaj 19-godišnji krilni centar (206 cm, 92 kg) prethodne dve nedelje je bio na probi u redovima srpskog šampiona, a stigao je sa prstižne grčke košarkaške akademije Madulidis.

Kuzeloglu je igrao za Grčku na nedavnom U20 EP, ali je sa ograničenom minutažom beležio tek poena uz 1,5 skokova po meču. Grk je navodno bio želja i najvećih timova iz njegove zemlje, Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Kezeloglu će na debi u dresu Partizana morati da sačeka dok klub ne skine blokadu FIBA na registraciju stranih igrača.

Od njega se očekuje da nastavi stopama sjajnih "četvorki" crno-belih poslednjih godina: Lorensa Robertsa, Jana Veselog, Novice Večičkovića, Džejmsa Gista, Stefona Lazmea, Vladimira Lučića, Milana Mačvana, Žofrea Lofernja...

"Veoma sam srećan što sam postao igrač Partizana. To je veliki klub sa dugom tradicijom i odličnim trenerom. Duško Vujošević je jedan od najboljih trenera Evrope i svakako jedan od razloga zašto sam odlučio da svoju karijeru nastavim u Srbiji, braneći boje velikog Partizana. Trudiću se da igram najbolje što mogu, vredno ću raditi na svakom treningu i dati sve od sebe za tim", rekao je Kuzeloglu, koji će nositi dres sa brojem 7.



S njim su na probi u crno-belima bili još Milija Miković, Petar Torlak, Nikola Vujović i Ivo Garić, ali za sada nisu dobili ugovor.

Pre Grka u Partizan je stigao Andreja Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: