Zimonjić: Uvek tu za Srbiju

Nakon završetka US opena srpske tenisere očekuje duel sa Indijom za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, a najveći adut našeg tima biće Nenad Zimonjić.

Izvor: AK

Nedelja, 31.08.2014.

04:23

Default images

U verovatnom izostanku Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, naš teniski veteran će biti vođa tima koji će se u Indiji boriti za opstanak u eliti.

"Ne radujem se ovom meču jer je na drugom kraju sveta, mnogo putujem, a nisam više mlad. Ali, biću uvek tu za srpski tim. Sve ove godine uvek mi je bila cast", rekao je Zimonjić.

Od naše saradnice Ane Mitrić. Srbija je prošle godine igrala finale Dejvis kupa, ali je ove zbog brojnih problema došla na granicu od eliminacije iz Svetske grupe.

"Ovo je veoma važan meč za opstanak u Svetskog grupi. Potom je potrebno se prilagoditi vremenskoj zoni, temperaturi, nadmorskoj visini. Janko je poređen, ne može da igra, Viktor se tek vratio i neće takođe moći da igra, pa će biti teško za tim. Sumnjam da će Novak doći, pa ćemo tim verovatno biti Lajović, Krajinović, Bozoljac i Ja. Ne znamo ko će biti peti", rekao je Zimonjić.

Već u poznim teniskim godinama, Zimonjić nije na igračkom vrhuncu kao pre nekoliko godina, ali je i dalje veoma važan član srpskog DK tima.

"Uvek sam se osećao, a i oni su to nekoliko puta rekli, kao njihov stariji brat. Uvek je tu velika podrška, važno je da budem sa timom. To im daje možda i malo više samopouzdanja. To je moja uloga u timu, pored igranja dublova. Nadam se da ću pomoći i da pobedimo Indiju", rekao je Ziki.

Od tima koji je prošle zime bio na korak od osvajanja druge "salatare" nije ostalo skoro ništa.

"U poslednje vreme nismo imali sreće jer nismo bili kompletni. Ili je Janko povređen, ili Novak nije mogao da igra, ili je Viktor bio suspendovan. Imali smo prošle godine veliku šansu da osvojimo titulu da smo svi bili tu. Nije neophodno da uvek budu svi tu za svaki duel, možda nam je Novak potreban za jedan meč, ili možemo pobediti i bez njega, kao što smo već radili nekoliko puta. Uvek je sjajno kad je tu igrač kao on, koji može doneti dve pobede za tim. To je velika prednost. Imamo i sjanu hemiju, svi smo odlični prijatelji, uvek je zabavno igrati Dejvis kup", objasnio je naš teniser.

Indija ima nekoliko tenisera koji su prisutni na najvećim turnirima, ali su daleko od svetskog vrha.

"Imaju mlad tim. Znam Devarmana i Bopanu, ali ne znam ko će igrati dubl sa Bopanom ako Paes ne dođe. Protiv trećeg momka, Bambrija, igrao sam samo jednom, u Kuala Lumpuru prošle godine. Deluje mi kao veoma talentovan igrač, ali ne znam koliko je spreman. U poslednje vreme, Devarman nije imao mnogo uspeha, možda će zbog toga imati problema sa samopouzdanjem, što bi mogla biti prednost za nas", rekao je Zimonjić.

"Što se tiče nas, Krajinović igra dobro, ima solidnu godinu, a sada je Bozoljac, što je važno, u polufinalu Čelendžera. Dobro je što je sa Viktorom odigrao dva dubl meča u Italiji, jer ćemo možda igrati zajedno u paru", zaključio je naš teniser.

Srbija i Indija igraće u Bangaloru od 12-14. septembra za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Pre toga, Zimonjića očekuje osmina finala US opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: