Zvezda nadigrala Jagodinu - 3:0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Jagodinu pred 12.718 gledalaca na svom terenu sa 3:0, u 2. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2014.

21:00

Default images

Šampion Srbije odigrao je veoma dobru utakmicu protiv osvajača Kupa, a duel je obeležio kapiten crveno-belih Nenad Milijaš.

On je u 37. minutu postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, a bio je i asistent kod trećeg pogotka Darka Lazovića u 66. minutu.

Strelac drugog gola bio je Đorđe Rakić u 47. minutu. Zvezda sada posle dva kola ima maksimalnih šest bodova uz gol razliku 5-0, dok Jagodina posle prve dve runde ima samo jedan bod.



Tok meča:

Pra početka utakmice na našem najvećem stadionu odana je počast preminulom Vladimiru BVeari, nekadašnjem golmanu Zvezde.

Crveno-beli su krenuli ofanzivno, kao i na prvom meču, ali je odbrana Jagodine bila dobro postavljena. Gosti su u devetom minutu organizovali opasnu kontru koju je zaustavio Mijailović dobrom intervencijom.
Starsport
Zvezda je igrala sve bolje što je meč odmicao, a u 16. minutu posle akcije Pečnika prvu šansu propustio je Lazović. U nastavku te akcije Milijaš je bio u idealnoj situaciji, pokušao je da proigra Rakića koji je imao prazan gol ispred sebe, ali je to loše uradio pa je šansa propala.

U 19. minutu Zvezda je organizovala fantastičan napad. Mijailović je pvratnom loptom pronašao Savićevića čiji udarac je golman Jagodine nekako odbranio.
Starsport
Nakon nekoliko odličnih akcija i šansi Zvezde, Jagodina se oslobodila pritiska i imala je nekoliko pasnih pokušaja. Ipak, golman mlade reprezentacije Rajković pokazao je koliki potencijal poseduje sa nekoliko odličnih intervencija.

Dobru šansu u 36. minutu imao je Lazović, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca odbranio golman Perić. U 38. minutu Nenad Milijaš je doveo Zvezdu u vođstvo evrogolom sa preko 30 metara. Kapiten crveno-belih izveo je maestralno slobodan udarac, a lotpa se od gornji deo stative odbila u gol gostiju.
Starsport
U nastavku prvog dela Zvezda je imala još nekoliko opasnih napada, ali nije imala završnicu, pa je nakon prvih 45 minuta ostalo 1:0.

Već u 48. minutu Zvezda je duplirala prednost. Odmah su crveno-beli krenuli da napadaju, nisu branili vođstvo, a posle greške golmana Jagodine pogodio je soporavani Rakić. Napadač crveno-belih nije imao težak posao, sačekao je i lagano pogodio mrežu gostiju.

Nastavila je Zvezda sa napadima i posle drugog gola. Igrali su crveno-beli znatno rasterećenije, a posle serije dobrih napada u 67. minutu pogodio je i Lazović. Njega je fantastičnim dodavanjem pronašao Nenad Milijaš, a osmica Zvezda dobro je prihvatila loptu i savladala Perića po treći put.

U finišu utakmice i Jagodina je imala nekoliko dobrih prilika, ali je mladi golman Rajković bio odličan, pa je ostao nesavladan i posle druge utakmice u prvenstvu.

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Lazić, Pavićević, Petković, Savićević, Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić, Pečnik.
Jagodina: Perić, Filipović, Gašić, Milinković, Savković, Arsenijević, Mitošević, Cvetković, Šušnjar, Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: