Gurović: Red, rad i disciplina

Košarkaši FMP Železnika počeli su u ponedeljak pripreme za narednu sezonu u znatno podmlađenom sastavu.

Izvor: JT

Ponedeljak, 11.08.2014.

14:55

Default images

Na prozivci u hali Basket lend trener Milan Gurović je na raspolaganju imao desetoricu igrača, od kojih su dvojica na probi.

Prvog dana priprema Guroviću su se odazvali Filip Čović, Maksim Šturanović, Ognjen Dobrić, Radoslav Peković, Petar Vorkapić, Brana Đukanović, Vuk Jovanović i Vladimir Matić, dok su Nikola Silađi i Strahinja Mićović na probi.

Stefan Lazarević, Marko Radovanović i Danilo Ostojić, koji su prekomandovani iz Crvene zvezda, dobili su zasluženi odmor posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore u Turskoj. Njih trojica će se ekipi priključiti početkom sledeće nedelje.

Zbog obaveza u reprezentaciji do 17 godina koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u Dubaiju odsutni su Vojislav Stojanović i David Miladinović, a oni će se Guroviću staviti na raspolaganje 1. septembra.

Zanimljivo je istaći da će u timu naći i nekoliko kadetskih reprezentativaca Srbije iz redova, koji će se timu pridružiti 15 septembra.

Izabranici trenera Milana Gurovića su u specijalističkoj ordinaciji Vita Maxima obavili uobičajene lekarske preglede i medicinska testiranja, a sa treninzima će početi u utorak.

Treniraćemo dva puta dnevno, prepodne u Košutnjaku, a uveče u hali. Celokupan pripremni period obavićemo u Beogradu, jer ovde imamo zaista sve neophodne uslove. Do sada smo ugovorili već osam prijateljskih utakmica, a u planu je da do početka prvenstva odigramo bar još dva, tri meča. Želja je da u finišu priprema imamo što je moguće kvalitetnije rivale pa ćemo pokušati da organizujemo prijateljske mečeve sa nekom od inostranih ekipa koje se budu pripremale u Srbiji”, istakao je Gurović.

Prva provera za ‘pantere’ zakazana je za 30. avgust protiv Mega Vizure. Košarkaši FMP Železnika će potom odmeravati snage sa makedonskim Kožulom (5. septembar), po dva puta sa Tamišom (9. i 16 septembar) i OKK Beogradom (12. i 26. septembar), slovenačkom Elektrom (19. septembar) i srpskoligašem Rumom (23. septembar).

Znatno smo podmladili tim. Od iskusnijih igrača ostali su samo Čović, Matić i Šturanović, a svi ostali igrači imaju 19 ili manje godina. To će biti zaista veliki izazov, ali i zadovoljstvo za mene kao trenera. Zaista jedva čekam da počnemo sa treninzima. Čast mi je što sam trener FMP-a i što ću biti u prilici da radim sa veoma talentovanim momcima”, rekao je Gurović, “Nadam se da ćemo uz veoma naporan rad uspeti da napravimo i dobar rezultat. Bilo bi nerealno da u ovom trenutku obećavamo prvo mesto u KLS, ali sam siguran da ćemo svi dati svoj maksimum na svakom treningu i utakmici, a takav pristup će omogućiti da ovi mladi momci individualno napreduju i da rastemo kao tim. U svakom slučaju moraće da se poštuju red, rad i disciplina”.

FMP je prošle sezone bio prvoplasirani tim Košarkaške lige Srbije, zauzeo je peto mesto u Superligi, a igrao je i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća posle eliminacije Partizana u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: