Đorđević: Cilj je medalja

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je medalja osnovni cilj njegovih izabranika na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

22:49

Default images

"Rezultati iz prethodnih godina ne daju za pravo da se previše govori o borbi za medalju, ali je je odličje ipak osnovni cilj državnog tima. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo. Imali smo dosta problema sa povredama, medjutim, raduje me odnos prema obavezama tokom priprema, sve je na najvišem nivou i moram da pohvalim igrače", rekao je Đorđević.

Srpski košarkaši u petak putuju u Italiju, gde će od 3-5. avgusta učestvovati na turniru u Trstu i odigrati kontrolne mečeve sa Bosnom i Hercegovinom, Kanadom i Italijom, a nakon toga će u Pou odmeriti snage sa selekcijama Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.

"Ostale su još finese da se uigramo na ta dva turnira, sastaćemo se sa ekipama koje su u formi i proverićemo neke igrače. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za svetski šampionat. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bi što više napredovali", kazao je Đorđević.

On je istakao da su otkazi Nemanje Dangubića i Vladimira Lučića zbog povreda "viša sila" i da njihov izostanak mora da se "pregura".

"Kapiten Nenad Krstić ima povređeno koleno, zbog čega poslednjih 10 dana radi po posebnom režimu. Ide na magnetnu rezonancu, trenira po posebnom programu, ali čekaćemo ga do kraja priprema, da se oporavi i bude spreman za šampionat. Poznato je šta on znači za tim i koliko može da doprinese svojim iskustvom", zaključio je Đorđević.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Španiji (30. avgust - 14. septembar) igrati u grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: