Nikolić: Favoriti smo, ali...

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da će njegova ekipa preuzeti ulogu favorita protiv Torshavna u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 14.07.2014.

12:47

Default images

On je međutim dodao da njegov tim tu ulogu mora da opravda na terenu.

Partizan će u utorak u 20.45 dočekati HB Torshavn u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Sve informacije koje imamo govore u prilog tome da moramo da budemo apsolutno fokusirani i koncentrisani i da uvažimo protivnika. Uzimamo ulogu favorita na svoja ledja, ali moramo da je opravdamo na terenu. Cilj je jasan, prolaz u treće kolo kvalifikacija. Tražićemo pobedu i dobar rezultat", rekao je Nikolić novinarima na stadionu u Humskoj.

"Željno smo iščekivali početak takmičenja u Evropi. Protivnik je tim koji je visokim rezultatom eliminisao Linkoln u prvom kolu i pokazal da zaslužuje svo naše poštovanje. Lično, ne dopada mi se atmosfera pre početka utakmica, da je samo pitanje koliko će golova razlike biti na kraju, a na to nas upozoravaju rezultati i iskustva iz prošlosti", kazao je Nikolić.

On je naveo da je protivnik u prošlosti pokazao da ume da ostvari dobar rezultat protiv velikih evropskih timova i da je reč o jako neprijatnoj ekipi, ali da veruje u crno-bele.

"Svi jedva čekamo prvi sudijski zvižduk i da na terenu demonstriramo ono što smo radili prethodnih mesec dana. Mislim da Partizan ima kvalitet više u odnosu na prethodnu polusezonu, ostali smo na okupu i čini mi se da smo igru uspeli da podignemo na viši nivo", rekao je trener Partizana.

Prema njegovim rečima, pojačanje crno-belih Branko Ilić biće licenciran za evropska takmičenja, ali to ne znači da će biti u sastavu u prvom meču protiv Torshavna.

"On je doveden da svojim iskustvom pomogne Partizanu, ali ovaj klub zahteva jedan nivo ozbiljnosti. Čovek je tri dana sa nama i odradio je četiri treninga, nije realno da bude u konkurenciji za prvu utakmicu", rekao je Nikolić.

On je dodao da se Vladimir Volkov oporavio od povrede ledja i da je počeo da trenira, ali da neće biti u sastavu.

Fudbaler Partizana Petar Grbić rekao je da se njegov tim video sve slabosti Torshavna.

"Torshavn je odlična ekipa. Preuzimamo ulogu favorita, željno iščekujemo početak. Ne želimo da se ponove iskustva iz prošlosti i utakmice poput one protiv Šamroka, zato ćemo ući maksimalno kako bismo zabeležili prvu pobedu u sezoni", rekao je Grbić.

Revanš susret igraće se sledeće nedelje na Farskim ostrvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: