Lajović: Rezultat karijere

Dušan Lajović ocenio je da je plasmanom u treće kolo Rolan Garosa postigao rezultat karijere.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

18:25

Default images

On je dodao da mu rezultati na Gren slemovima mnogo znače za samopouzdanje.

"Ovo je bez sumnje rezultat karijere, ali se sada koncentrišem na sledeće kolo. Znači mi mnogo što sam u trećem kolu, kako za igru tako i za samopouzdanje."

"Na Gren slemovima, kao što sam već rekao, rezultat je najbolje što može da se desi. Igram drugi Gren slem u sezoni jako dobro i to je najbitnije", kazao je Lajović posle meča.

Lajović se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom bolji od Jirgena Zopa iz Estonije sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:4.

"Veoma sam zadovoljan kako sam igrao. Držao sam nivo tokom celog meča, čak bih rekao da sam isti nivo igre iz prvog meča držao, što je najbitnije. Znao sam da je strpljenje ključ uspeha... Da čekam svaku šansu i da je iskoristim, što sam i uspeo", rekao je Lajović.

Srpski teniser ocenio je da Estonac igrao veoma promenljivo.

"Bilo je dosta teško, on igra promenljivo, pošto može da veže par dobrih gemova, da pogadja par nemogućih udarca, a onda posle toga počne da greši. Održao sam dosta dobar ritam i uspeo sam da ga pomeram. Najslabiji je bio kada je morao da trči i zato nije bio u mogućnosti da preuzme inicijativu, jer sam mu dosta slao lopte u bekhend", dodao je on.

Lajović će se u trećem kolu sastati sa Amerikancem Džekom Sokom.

"Ne znam skoro ništa o njima. Mislim da imaju sličnu igru na prvi servis i forhend, to sam uspeo da zapazim sa prethodnih turnira. U svakom slučaju trener će da pogleda snimke, pa ćemo da spremimo taktiku", rekao je Lajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: