Nadal opet u 3 seta, pao i Mari

Prvi teniser sveta Rafael Nadal i treći meč na turniru u Rimu dobio je u tri seta, sada je bio bolji od Endija Marija sa 1:6, 6:3, 7:5 u meču četvrtfinala.

Izvor: SO

Petak, 16.05.2014.

22:00

Default images

Škot je odigrao odličan meč, ali je Nadal na kraju uspeo da izvuče pobedu uprkos činjenici da je gubio sa 4:2 u odlučujućem setu.

Ukupno je Nadal imao 26 vinera i 22 neiznuđene greške, a Mari je upisao 30 direktnih poena i 41 grešku. Španca u polufinalu čeka Grigor Dimitrov, kojem je Tomi Has predao meč posle prvog seta.

Zanimljivo, iako je igrao meč manje od Dimitrova, u dosadašnjem toku turnira Nadal je proveo skoro dva i po sata vise od Bugarina.

Nadal je igrao skoro tri i po sata sa Simonom, izgubio je i prvi set od Južnog, a sada se ponovo mučio. Mari je izvanredno počeo meč – izgubio je samo dva poena u prva dva gema.

Treći gem bio je presudan – Škot je spasao tri brejk lopte, od toga dve vezane, i poveo je sa 3:0. To je potpuno slomilo Nadala, Mari je u sledećem gemu napravio brejk bez izgubljenog poena i do kraja je lako priveo set kraju – 6:1.

Na početku drugog seta igrao se dug gem, a Nadal je spasao brejk loptu asom, da bi u sledećem gemu posle ponovne velike borbe napravio brejk za 2:0. To se ispostavilo ključnim, Nadal se razigrao i dobio je drugi set sa 6:3.
Odlučujući set počeo je kako samo Nadal može poželeti – Mari je na brejk lopti odservirao duplu grešku i pokunjeno je pošao na promenu strana.

Međutim, kada je promenio stranu, Škot se vratio u pravi ritam i napravio je ribrejk. Malo je nedostajalo da vidimo i treći brejk u nizu, ali je Mari spasao brejk loptu i poveo sa 2:1.

U šestom gemu Mari je propustio tri vezane brejk lopte, dve svojim greškama, ali nije posustao – insistirao je na agresivnom riternu i to mu se isplatilo (4:2). Nadal ne bi bio Nadal kada bi tako lako odustao – koristi blagi Marijev pad tonusa i pravi ribrejk.

Mari je na 4:4 spasao dve brejk lopte, ali Nadalova igra bila je u usponu i na 5:5 je napravio brejk bez izgubljenog poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: