JJ zaokružila srpski dan u Rimu!

Jelena Janković zaokružila je savršen srpski dan u Rimu plasmanom u polufinale WTA turnira.

Izvor: B92

Petak, 16.05.2014.

17:52

Default images

Najbolja srpska teniserka je u četvrtfinalu savladala treću teniserku sveta Agnješku Radvanjsku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4 posle 106 minuta igre.

Jankovićeva je odigrala izuzetno stabilan meč, izgubila je samo jedan servis tokom celog meča, uspela je da pobedi Radvanjsku drugi put u njihovom sedmom međusobnom duelu i obezbedi četvrto polufinale u prestonici Italije.

Rivalka Jankovićevoj u polufinalu biće domaća takmičarka Sara Erani koja je prethodno iznenadila Na Li.

Tok meča:

Jelena je krenula veoma dobro, napravila je odmah brejk, a priliku za dupli brejk propustila je u trećem gemu – 2:1. Imala je JJ i u petom gemu šansu da ponovo oduzme servis rivalki, ali ponovo nije uspela. Šesti gem trajao je desetak minuta, viđena je velika borba, ali Jelena je uspela da ga dobije za 4:2.

Jelena se odlično držala do samog finiša seta. Nekako je uspevala da dobije svoje servis gemove, a u desetom gemu je stigla i do set lopte. Prvu nije iskoristila, ali drugu jeste za 6:4 u prvom setu.

U trećem setu prva je do brejka stigla Radvanjska koja je u šestom gemu napravila brejk za 4:2. Jelena je međutim na ovom meču igrala izuzetno stabilno, pa je već u narednom gemu uspela da se vrati. Poljakinja u finišu nije imala odgovor na sjajne bekhende Jankovićeve koja je dobila i preostala tri gema za veliki trijumf I plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: