Ivanovićeva u polufinalu Rima!

Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Rimu pošto je posle velike borbe savladala Karlu Suares Navaro sa 6:4, 3:6, 6:4.

Izvor: ÐN

Petak, 16.05.2014.

14:41

Default images

Srpska teniserka je tako savladala Špankinju i u njihovom drugom međusobnom duelu.

Ivanovićeva je bila staložena iako je bila favorit u ovom meču, nije padala i kada joj nije išlo i zasluženo je izborila plasman u polufinale.

Tamo je čeka bolja iz duela Serene Vilijams i Šuai Ženg.

Tok meča:

Srpska teniserka odlično je počela meč pogodivši nekoliko dobrih prvih servisa i bez problema je povela sa 1:0.

Usledio je pritisak na servis protivnice, a nakon dve greške Španjolke, Ivanovićeva je stigla do dvevezane brejk lopte. Već prvu je iskoristila i povela sa 2:0.

Treći gem prvog seta doneo je prve probleme za Anu, pošto je vezala nekoliko grešaka i dozvolili protivnici dve šanse za ribrejk. Obe je spasila vinerima iz forhenda, ali je posle toga vezala nove dve greške tim udarcem i Suares Navaro se ekspresno vratila u meč – 2:1.

Obe teniserke napravile su po dve greške i ušlo se u neizvesnu završnicu gema, ali je Ana propustila dve brejk prilike lošim bekhendima. Suares Navaro se nekako izvukla i izjednačila na 2:2.

Loša serije naše igračice nastavljena je i u petom gemu, kada je dvema brzim greškama dovela sebe u nezgodnu poziciju. Tada je počela da srlja na mrežu, a rivalka je tri puta prošla sjajnim pasing šotom iz forhenda i povela 3:2.

Nastavila je sa serijom odličnih udaraca i odličnim drop šotom materijalizovala stečenu prednost – 4:2. Ivanovićeva je prekinula niz protivnice i smanjila rezultat na 4:3, a onda je posle nekoliko sjajnih udaraca vratila brejk i izjednačila. Srpska teniserka nije se tu zaustavila, nastavila je da udara lopticu sredinom reketa i pogađa ono što zamisli i takva igra donela joj je prvi set.

U iscrpljujućem desetom gemu Ivanovićeva je iskoristila četvrtu set loptu za vođstvo od 1-0 (6:4).

Početkom drugog seta sve se promenilo. Špankinja je zaigrala mnogo bolje, Ana je sa druge strane napravila nekoliko grešaka i veoma brzo na semaforu je stajalo 3:0. Uspela je srpska teniserka da vrati jedan brejk i smanji na 3:2, ali u nastavku seta Špankinja je ipak kontrolisala situaciju, dobila je tri od preostala četiri gema i izborila odlučujući set - 6:3.

Treći set bio je najizjednačeniji. U prvih osam gemova viđena je velika borba, nije bilo brejkova, a to je prekinula Ana u devetom gemu. Nije lako srpska teniserka u narednom gemu lako okončala posao, ali je ipak na kraju stigla do velike pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: