I Rio Ferdinand napušta Old Traford

Štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand doneo je odluku da napusti ’Crvene đavole’ posle 12 godina provedenih u klubu.

Izvor: SO

Ponedeljak, 12.05.2014.

22:44

Default images

Ugovor Ferdinandu ističe na kraju sezone i on je rešio da ga ne produži.

“Razmišljao sam dugo i mnogo o svojoj budućnosti u poslednjih nekoliko meseci i rešio sam da je vreme da krenem dalje posle 12 godina u, po mom mišljenju, najboljem klubu na svetu“, rekao je 35-godišnji Ferdinand.

“Došao sam u Mančester Junajted u nadi da ću osvajati trofeje, ali čak ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim koliko ću uspeha imati ovde. Igrao sam sa nekim odličnim igračima koji su mi postali dobri prijatelji, osvojio sam Premijer ligu, tu je fantastično veče u Moskvi i još uspomena kojih ću se uvek rado sećati“, dodao je veteran.

Ferdinand je za Junajted odigrao 454 utakmice, šest puta je osvojio Premijer ligu, zatim Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo 2008. godine, dva Liga kupa i pet Čeriti/Komjuniti šilda.

“Okolnosti mi nisu dozvolile da kažem ’zbogom’ na način na koji sam želeo, ali koristim ovu priliku da se zahvalim svima – saigračima, stručnom štabu, klubu i navijačima na nezaboravnih 12 godina. Osećam se spremnim i zdravim, spreman sam za novi izazov“.

Sa Old Traforda odlazi i Nemanja Vidić, Ferdinandov štoperski partner u uspešnim sezonama iz bliže prošlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: