Rim: Bojana povela, pa stala

Srpska teniserka Bojana Jovanovski izgubila je od Sloun Stivens iz SAD sa 3:6, 6:3, 6:3 u prvom kolu turnira u Rimu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

17:26

Default images

Bojana je odlično počela meč, imala je set i brejk viška, ali je potom pala i dozvolila Sloun da napravi preokret i plasira se dalje.

Amerikanka će u drugom kolu igrati sa zemljakinjom Varvarom Lepčenko, koja je u dva seta savladala Kineskinju Peng.

Ana Ivanović bila je uspešnija, plasirala se u drugo kolo ubedljivom pobedom protiv Karin Knap – 6:1, 6:1.

Bojana je u prvom setu izgubila svoj servis u petom gemu, Amerikanka je povela sa 3:2, ali od tog trenutka se sve promenilo. Srpska teniserka napravila je dva vezana brejka, dobila je četiri uzastopna gema i rešila set u svoju korist – 6:3.

Drugi set počeo je dobro po srpsku teniserku koja je u trećem gemu napravila brejk i povela sa 2:1. Međutim, momentalno je usledio ribrejk, a preloman je bio osmi gem – Bojana je spasla tri vezane brejk lopte, ali je Amerikanka stvorila četvrtu i realizovala ju je za vođstvo 5:3.

Naredni gem Stivens je dobila bez izgubljenog poena i tako je izborila odlučujući set – 6:3.

Serija Amerikanke nastavila se i u odlučujućem setu, pošto je osvojila prva tri gema, uz dva brejka viška.

Bojana je prekinula seriju od šest uzastopno izgubljenih gemova i smanjila je na 3:1, ali joj je Stivens ponovo oduzela servis za 4:1. Zatim je Amerikanka spasla tri brejk lopte u nizu, povela sa 5:1 i činilo se da je tada sve rešeno.

Ipak, Jovanovski se nije predavala, uzela je dva gema u nizu, ali je potom Stivens napravila novi brejk i došla do pobede za jedan čas i 57 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: