Džordž i Hibert jači od Vizardsa

Košarkaši Indijana Pejsersa nalaze se na korak od plasmana u finale Istočne konferencije, posle treće pobede u seriji nad Vašingtonom.

Izvor: SV

Ponedeljak, 12.05.2014.

08:24

Default images

Ekipa Frenka Vogela je trijumfovala rezultatom 95:92 uz fenomenalnu partiju Pola Džordža, koji je ubacio 39 poena i upisao 12 skokova.

Sjajnu podršku je imao u “probuđenom“ Roju Hibertu (17p, 9sk), a odličnu partiju pružio je i plejmejker Džordž Hil. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Bredli Bil sa 20 poena, Trevor Ariza je upisao 16, a Džon Vol 12 poena.

Nije sve krenulo kako treba za Pejserse, iako su prvu deonicu dobili minimalnim rezultatom (27:26), u drugoj su bili u pravom nokdaunu, Vizardsi su se vratili sa 29:11, a u jednom trenutku su imali čak 19 poena prednosti.

Stvari u svoje ruke je u nastavku uzeo Pol Džordž, bio inicijator preokreta koji je najavljen u trećoj četvrtini (33:17 za Indijanu), a dogodio se u poslednjoj (24:20 za Pejserse).

Ključ trijumfa franšize iz Indijanapolisa je zaustavljanje centarskog tandema Nene Ilario – Marčin Gortat. Brazilac i Poljak su zajedno postigli svega 12 poena, iako su odigrali polovinu utakmice.

Vizardsi su takođe imali i veoma loš šut za tri poena, ubacili su svega sedam trojki, koliko je sam postigao Pol Džordž. Priliku za plasman u finale Indijana će imati u utorak, na svom parketu.

Prethodno su Los Anđeles Klipersi izjednačili seriju sa Oklahomom pobedom rezultatom 101:99.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: