ABA: ’Večiti’ i Šarić u timu lige

Navijači i treneri timova ABA lige izabrali su najbolju petorku regionalnog takmičenja u kojoj se nalaze po dva igrača Crvene zvezde i Partizana i Dario Šarić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

10:22

Default images

Za najboljeg plejmejkera lige izabran je Demarkus Nelson, Bogdan Bogdanović je najbolji bek, Žofri Lovernj krilni centar, a Boban Marjanović centar. Jedini igrač koji nije iz redova ’večitih’, a našao se u najboljem timu je Šarić, na poziciji krila, i to sasvim zasluženo, pošto je bez premca poneo titulu najkorisnijeg igrača lige.

Sastav najbolje petorke regionalnog takmičenja dobijen je kombinovanjem glasova navijača i trenera, koji su sa po 50 odsto učestvovali u odabiru za svaku poziciju. Na sajtu regionalnog takmičenja ističe se da su navijači i stručnjaci imali gotovo isto mišljenje, a da je jedino bilo razlika u izboru za najboljeg na pozicijama ’četiri’ i ’pet’.

’Fajnal for’ ABA lige igra se od četvrtka do nedelje u beogradskoj „Kombank areni“. U prvom polufinalu, u četvrtak od 20 časova, sastaju se Crvena zvezda i Cibona, dok dan kasnije u istom terminu igraju Partizan i Cedevita. Finale je na programu u nedelju u 20 časova.

Plejmejker – Demarkus Nelson (Crvena zvezda Telekom)

Starsportphoto
Nelson je prvi američki košarkaš koji je produžio ugovor sa ’crveno-belima’ u istoriji, a završio je kao drugi u glasanju za pozicije ’jedan’ i ’dva’ sa 17,7 odsto glasova navijača i 21,9 odsto stručnjaka.

Nelson je ove sezone bio vođa Crvene zvezde, kako u napadu, tako i u odbrani, u kojoj je posebno napredovao. Mnogi kažu da bi Zvezda bila potpuno drugačiji tim bez njega, a u ABA ligi je ove sezone prosečno beležio 9,7 poena, 3,3 asistencije, 3,1 skok i 1,5 ukradenu loptu po utakmici.

Bek – Bogdan Bogdanović (Partizan NIS)

Starsportphoto
Bogdanović je zauzeo prvo mesto i na poziciji pleja i beka, dobivši 40 odsto glasova navijača i 43,8 odsto glasova trenera, i tako se našao ispred Nelsona i još jednog igrača Zvezde Čarlsa Dženkinsa. Mladi reprezentativac Srbije je još prošle sezone pružao sjajne partije, ali je ove sezone izrastao u pravog vođu šampiona Srbije.

Iz utakmice u utakmicu je pružao sve bolje partije, svojim potezima je oduševio navijače, ali i košarkaške stručnjake, a statistika takođe govori u njegovu korist. Ove sezone je imao 15 poena, 4,1 skok, 3,9 asistencija i 1,3 ukradene lopte po utakmici.

Krilo – Dario Šarić (Cibona)

B92
20-godišnji Šarić je poneo titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone i u glasanju za krilo je završio kao prvi sa 31,9 odsto glasova navijača i čak 57 odsto glasova stručnjaka. Iza njega našli su se košarkaš Partizana Tarens Kinzi i kapiten Crvene zvezde Marko Simonović.

Cibona je od početka ove sezone pretrpela mnogo problema, ali je iz njih izašla jača za Šarića koji se pokazao kao pravi vođa zagrebačkog tima. Šarić je najzaslužniji što se Cibona izborila za mesto na ’fajnal foru’, a ove sezone je prosečno beležio 16,3 poena, 9,5 skokova, 3 asistencije i 1,4 ukradene lopte po utakmici.

Krilni centar – Žofri Lovernj (Partizan NIS)

Starsportphoto
Francuski košarkaš je u glasanju završio prvi ispred Bobana Marjanovića i Jusufa Nurkića iz Cedevite, sa 25,3 odsto glasova navijača i 16,7 odsto glasova stručnjaka. Prvi stranac koji je dobio tu čast da bude kapiten ’crno-belih’ je na terenu ove sezone pokazao neverovatnu odlučnost i strast, a briljirao je kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. U regionalnom takmičenju je imao prosek od 10,8 poena, 7,3 skokova i 1,3 asistencije.

Centar – Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom)

Starsportphoto
Najviši košarkaš Crvene zvezde dobio je 19,5 odsto glasova navijača i 22,2 odsto glasova eksperata i zasluženo je poneo titulu najboljeg centra. Marjanović je ove sezone bio dominantan u reketu u svim takmičenjima u kojima su ’crveno-beli’ učestvovali ove sezone. Ove sezone je prosečno u ABA ligi igrao manje od 19 minuta, ali je imao sjajan prosek od 9,7 poena, 7,3 skokova i 1,3 blokade po utakmici. Na našem sajtu možete da pronađete intervjue koje su za B92 u poslednjih nekoliko meseci dali Dario Šarić, Žofri Lovernj I Boban Marjanović.

Da li se slažete sa ovim izborom? Ako ne, kako bi izgledala vaša najbolja petorka ABA lige?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: