Borković šesti zbog kazne

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je prvu trku u WTCC šampionatu na šestom mestu, iako je kroz cilj prošao kao peti.

Izvor: ÐN

Nedelja, 13.04.2014.

23:35

Default images

On je završio na mestu iza zbog kazne od 10 sekundi, pa je tako osvojio devet, a ne 10 bodova u generalnom plasmanu, kako je prvobitno određeno rezultatima.

Svetska automobilska federacija (FIA) kaznila srpskog vozača sa 10 sekundi zbog neregularnog zaobilaženja Portugalca Tijaga Monteira.

Kako je disciplinska komisija FIA saopštila, Borković je prilikom preticanja zakačio zadnji branik konkurenta, pa je zbog toga kažnjen.

Prvi vikend WTCC šampionata je svakako obeležila pobeda reli legende Sebastijana Leba u drugoj trci u Marakešu, dok je u prvoj slavio Hose Marija Lopes.

Oni su doneli dve pobede Sitroenu koji je imao još dva druga i jedno treće mesto, pa je francuski tim u potpunosti dominirao u Maroku.

Sledeće trke u WTCC održaće se 20. aprila u Francuskoj, na stazi Pol Rikar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: