Zvezda srušila moćni Uniks!

Košarkaši Crvene zvezde naneli su moćnom ruskom Uniksu tek treći poraz ove sezone!

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

18:45

Default images

Crveno-beli su u prvom meču polufinala Evrokupa pred 22.736 gledalaca u Kombank areni pobedili Uniks sa 63:52.

Za razliku od duela sa Budiveljnikom, ekipa Dejana Radonjića odigrala je mnogo bolju utakmicu, posebno je bila dobra u odbrani dozvolivši rivalu samo četiri poena u poslednjih 10 minuta i sa dosta nade ide na revanš u Kazanju koji se igra za nedelju dana.

Tadija Dragićević bio je sjajan sa 10 poena i 11 skokova, Jaka Blažič ubacio je 15 poena, Raško Katić dodao je 14, a Čarls Dženkins 10. Kod gostiju je dvocifren bio samo Endru Gaudlok sa 18 poena.



Zvezda je na kraju imala čak 12 skokova više (43-31), imala je bolji šut za dva (45-%-40%), ali i za tri (26% - 18%).
Tok meča:

Već u prvom napadu na utakmici Endru Gaudlok je pokazao koliko je opasan. Iako ga je čuvao Nelson, prošao je bez problema i poentirao, što je učinio i nekoliko desetina sekundi kasnije za 4:2.

Na drugoj strani je startna četiri poena ubacio Jaka Blažič, a brza tri poena ubacio je i Boban Marjanović. Zvezda se na startu dobro držala protiv Uniksa koji je delovao izuzetno ozbiljno. Ruski tim igrao je veoma brzo u napadu, igrao je i veoma snažnu odbranu, pa je posle prvih 10 minuta imao +3 (18:15).
Starsport
Drugu deonicu Zvezda je otvorila sjajno. Dženkins, Nelson i Katić podigli su Arenu na noge, a nakon serije 12-1 Zvezda je stekla šest poena viška – 25:19.

Samo minut kasnije nakon pet vezanih poena Gaudloka, Radonjić je zatražio tajm-aut. Sudijski kriterijum bio je prilično čudan, barem što se tiče odbrane na Bobanu Marjanoviću. Iako je bilo poznato da je Gaudlok najveća opasnost za odbranu Zvezde, crveno-beli nisu uspeli da zaustave Amerikanca koji je vratio prednost Uniksu u nastavku (31:28).

Finiš prvog dela ipak je pripao Jaki Blažiču koji je vezao pet poena – 35:33 za Zvezdu.
Starsport
Nišata se ni početkom drugog poluvremena nije probmenilo. Obe ekipe teško su dolazile do poena, odbrane su bile u prvom planu, a Andrea Trinkijeri je u 25. minutu zatražio tajm-aut nakon trojke Dragićevića (44:39).

Nije ni minut odmora pomogao gostima, Zvezda je nakon dobre role Katića stigla i do +9 (48:39), a Uniks je u igru vratio Meki koji je vezao pet poena (48:44).

Na kraju treće deonice Zvezda je imala istu prednost kao i na poluvremenu – 50:48.

U poslednjoj četvrtini Zvezdina odbrana bila je granitna. Skoro osam minuta ekipa Uniksa nije poentirala, crveno-beli su pokrivali sve igrače gostiju i uspeli su da steknu najvećih +13 (61:48) u 38. minutu.

Na kraju, Zvezda je pobedila sa 63:52 i sa +11 putuje u Kazanj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

452 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: