U21: Grčka pobedila sa devetoricom

U šestom kolu grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mlada reprezentacija Grčke savladala je Tursku u direktnom okršaju za drugo mesto rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Sreda, 05.03.2014.

20:22

Default images

Grci su uprkos ranom penalu za protivnika i dvojici isključenih igrača slavili golovima Karelisa i Buhalakisa, na opšte oduševljenje 4000 domaćih navijača.

Ni rana prednost i više od dve trećine utakmice sa brojčanom prednošću nisu bili dovoljni Turcima za pobedu, koji se posle ovog kola spuštaju na treće mesto u svojoj grupi.

Prilično šokantan početak meča doživeli su reprezentativci Grčke, kada je posle 11 minuta portugalski sudija Dijas dodelio penal Turcima i isključio Trijantafilopulosa. Jedanaesterac koristi Bašan, a stvari postaju gore za domaćina u 25. minutu, kada desni bek Kiciju dobija crveni karton.zbog nesportskog ponašanja.

Grci, međutim, nisu imali nameru da odustanu, pa je tako Nikos Karelis fenomenalnim lobom poravnao rezultat posle sat vremena igre. Jusuf Erdogan imao je priliku da donese pobedu Turcima, ali nije iskoristio stopostotnu šansu, što su domaćini kaznili i uz veliki napor došli do pobedničkog gola nekoliko minuta pred kraj. Strelac je bio Buhalakis.

Trener Grčke Kostas Canas nije krio zadovoljstvo posle raspleta utakmice.

"Nekada reči nisu dovoljne. Momci su verovali u pobedu i učinili su sve što su mogli da je ostvare. Zaista neverovatno", rekao je Canas.

Broj bodova u grupi 7 posle šestog kola: Poljska 15 (utakmica više), Grčka 12, Turska 10, Švedska 10, Malta 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: